TW
0

El pacient li demana al metge si el pot ajudar perquè fa dies que no aixeca cap, que parla sol i que més d'una vegada perd el món de vista. -Doctor, què tinc? I el metge, contundent, li respon: Vostè té un Iphone!

Aquest acudit que circula per les xarxes i que em van enviar l'altre dia, és la imatge més típica que es reprodueix cada vegada més al nostre paisatge quotidià. Em pensava que era un tema de feina, d'estar pendent del darrer correu electrònic o de si arribava la trucada esperada que confirmava la feina però amb l'arribada dels turistes, la febre segueix. De fet, l'altre dia quan cobria la notícia del casament de la filla de l'Artur Mas a Fornells des d'un racó estratègic on veia l'interior de l'església, molts convidats estaven més pendents del seu mòbil que de si la parella es casava o no. I per no parlar de les escenes del passeig pel port de Maó on la majoria es perden la bellesa de la posta de sol, fent passar per davant la pantalla a la posta de sol.

L'exemple paradigmàtic el protagonitzen les desenes d'aplicacions mòbils que apareixen cada dia i que serveixen per millorar la comunicació entre les parelles. He llegit que n'ha aparegut una de gratuïta per enfortir la relació de parella, que té per objectiu oferir idees, suggeriments i solucions a problemes quotidians de les relacions del dia a dia. Diu que estimula la dedicació cap a l'altre amb propostes originals per fer feliç l'altre. A mi em sembla que la millor solució es apagar el mòbil, com em diu la meva dona.