TW
0

Dia molt calorós. L'Agenda inclou revisió amb un especialista a l'hospital Mateu Orfila, cita a les 11.45 hores. Disposa de bones cames, però desitja causar una saludable impressió al facultatiu i decideix no agafar un esclató. Aposta per l'autocar, una eina que considera que s'ha de potenciar. Hi accedeix en la Plaça Príncep, a les 10.50. Malgrat les parades anunciants, d'una a l'altra, només hi ha instants: Peixateria, Ajuntament, sa Raval, Dalt Sant Joan, Estació d'Autobusos, Joan Ramis, Camí de Baix i Hospital. A l'estació es va quedar esbalaït, el conductor li anuncia que la parada és de 20 minuts i li demana que es baixi del vehicle perquè aprofitarà l'aturada per anar al bany. Preocupat per l'horari de la cita mèdica que ha trigat mesos en obtenir, parteix caminant. Amb pas ferm tenia davant els ulls del pensament els jubilats que –com ell– no gaudeixen de vehicle, els que acudeixen al Centre de Persones Majors des de diferents punts de la ciutat, les persones que romanen el temps d'espera establert en ruta, i la vista fixada en els 1,70 euros que li han cobrat per un mínim trajecte. La parada anterior, a les 10.05, era un excés d'inversió individual.

Confiava en les diferents campanyes: "Mou-te amb transport públic", "el transport interurbà és la clau per garantir una mobilitat sostenible", "l'autobús és el mitjà de transport col·lectiu més utilitzat", "substitueix entre 15 i 30 vehicles particulars" mentre s'adona que la realitat augmentada és molt útil per millorar un fet, una marca, un servei, però només essent part activa en el procés els clients acabaran identificant-se amb el producte. És necessari tal parèntesi en cada volta local?

El municipi és l'estructura més propera de l'organització territorial, bàsica i indispensable per tal de donar serveis al seus habitants i el nostre usuari ha perdut la confiança. El desencís ha calat a fons i ja sap que no formarà part activa de la ruta 15 de Maó. El jove té bones cames, un fet extremadament compatible amb "la Menorca accessible Reserva de la Biosfera".