TW
0

L'expedient disciplinari que la Conselleria d'Educació ha imposat als tres directors maonesos és injust i desorbitat.

Ni que fossin delinqüents.

I que aquest poc pedagògic TIL, qüestionat no tan sols per tota la comunitat educativa, sinó suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia, s'hagi imposat per Decret Llei demostra que ha nascut fallat.

Tanta història i tanta arenga sobre el fracàs escolar, tant de fuet i exigència als pobres estudiants, però per tenir un càrrec públic de rellevant importància no es demana ni el batxillerat.

Contra el TIL s'han alçat pares/mares, el rebutja la Universitat, i el que han fet als tres directors maonesos és impropi de demòcrates, de bona gent i resulta pedagògicament indigne i humanament denigrant.

Rectificar és de savis.

Els milers de persones que aquests dies s'estan manifestant no són, com ha dit la consellera: «crits sense importància», i afirmar al Parlament: «No tirarem enrere mai!» demostra poca voluntat d'encetar un diàleg constructiu per trobar acords consensuats.

Abans d'aplicar el TIL s'havia d'haver escoltat els experts, els professionals, els docents, per fer cert allò que deien de: "devolver a los profesores la consideración social, la protección legal y la autoridad que merecen".

Guanyar unes eleccions no implica tenir raó ni atorga el monopoli de la veritat.

La pedagogia és també un art de seducció i cal saber convèncer amb savis arguments i no amb la por i l'amenaça de llistes negres.

Aprendre llengües sí, però d'aquesta manera, no.

Necessitam un relaxing cup d'entesa i seny.