TW
0

En nom de la unitat de mercat el govern espanyol ha proposat i les Corts han aprovat lleis laminadores i desactivadores de competències estatutàries. Ja es vol barra dir que, "gràcies a Montoro", la Generalitat de Catalunya podrà pagar als farmacèutics i al Govern de les Illes li arribaran doblers per satisfer els deutes als consells, ajuntaments i empreses. Això sí, diners amb interessos i a retornar, com si aquests no fossin una mínima part del flux dinerari (altrament dit espoli) dels impostos que pagam els ciutadans.

Anuncien, des de Madrid, noves retallades i invasions recentralitzadores sense voler entendre que el que trenca la unitat de mercat (un mercat que no seria Espanya sinó, en tot cas, la UE!) no són les competències autonòmiques.

2 Allò que ens col·loca en inferioritat de condicions a l'hora de competir són els gravíssims problemes de transport i de gestió aeroportuària que tenim a les Illes, la poca inversió en infraestructures, la falta d'un ample de via europeu en el corredor mediterrani, els peatges... El (mal)tracte històric que ens dispensa el govern de l'Estat, gestor dels nostres diners, ens diferencia d'altres comunitats i ens penalitza. D'altra banda, la uniformització va en contra nostra. Les dades parlen per elles mateixes.