TW
0

La Plataforma El Transport Aeri Ofega Menorca ha fet una feina important en els seus tres anys d'activitat. Ha aconseguit mantenir viva una de les eternes reclamacions menorquines. Sense la seva veu, la queixa no s'haguera escoltat amb tanta força. Ha fet una evolució des de la reivindicació genèrica cap a propostes més concretes, fins arribar a la tarifa plana i universal, que ara defensa.

No és la primera plataforma. La que encapçalava Montse Capell, també nascuda del moviment veïnal, es va dissoldre per cansament i la manca de resultats. La presència dels partits polítics va ser també un factor que limità el seu abast i que contaminà la interpretació de les seves propostes.

Anton Soler, portaveu de l'actual plataforma, ha comentat alguna vegada que de moment s'ha fet molta renou però els resultats són minsos. Una diferència en relació a la plataforma anterior és que els partits polítics mai han estat convidats a participar. El protagonisme ha estat per la societat civil. Així i tot, la plataforma no ha estat en contra del polítics, sinó que des d'una posició independent i crítica sempre s'ha mostrat disposada a col·laborar.

Ara s'està mastegant una fase nova, un nou camí. El primer pas va ser la presentació de l'informe de Miquel Rodríguez, presentat el mes de novembre, per constatar els preus exagerats d'algunes rutes i argumentar la tarifa plana i universal. Nous col·lectius acompanyen la OPlataforma. Es va celebrar una reunió a Mongofra per començar a definir un full de ruta. Estan convidades entitats que representen l'economia i la societat. El que es mou ara no compta, de moment, amb els responsables polítics, cosa que ha creat una certa preocupació a Palma. Haurem de veure la nova via cap on s'encamina. Quin és el seu destí.