TW
0

La meva penúltima filla ha entrat a la fase de demanar per què de tot. A vegades és complicat trobar respostes i no hi ha més remei que fabular una mica. Per què? Demana. Per què? En ocasions les coses no tenen raó, han de passar. Però en altres tot té un perquè. Per exemple, en el discurs de cap d'any de José Ramón Bauzá tot tenia una raó de ser, res no es va deixar a l'atzar per part del seu exèrcit d'assessors.

Si la meva filla demana per què en Bauzá es va cordar l'americana i al discurs anterior no, li respondré que els assessors devien considerar que així quedava més formal. Si demana per què per acomiadar 2013 no es va embrancar en gestes històriques lacrimògenes com la de la filoxera de 2012, li diré que amb encert es va corregir l'error, ja que llavors va resultar una mica forçat, massa cursi. Si per què la seva corbata sempre és vermella, perquè és més alegre i vistós.

Si me demana per què Bauzá tenia una bandera de Balears plegada (ho sembla) a la seva esquerra, quan en el discurs anterior no hi era, li respondré que no és casual, que els símbols i les identitats ha creat molta polèmica el 2013 a les Illes. Per ressaltar més la bandera balear, la importància de les maleïdes banderes, fins i tot es van desplaçar la ponsetia i una fotografia paisagística. Va ser la part del discurs no verbal del president, allò que es vol transmetre sense dir.

Si la meva filla em demana per què a la part superior dreta de la prestageria del despatx han aparegut al darrer discurs dos cascos de moto, no li sabré respondre. Poden ser regals de Jorge Lorenzo, però de regals en rep molts el president i no apareixien tots a l'escena. Per què sí mostra els cascs? I dos. Té preparada el president una fugida ràpida? Espera rebre encara més garrotades al 2014? Un casc sempre és per protegir-se. Ai! Ara sóc jo qui demano, per què?