TW

La doctora en Economia Aplicada, Carolina Beltrán, primera menorquina que es treu el doctorat a la UIB des de la seu insular d'Alaior, m'ha explicat que al sector turístic menorquí cal treballar per una oferta complementaria diversificada, creant un producte de valor afegit, dirigit a segments de mercat específic que ho estan demandant i que es tan disposats a pagar un sobrepreu per aconseguir una cosa que a Menorca, podem oferir. I no es qüestió només d'obrir més restaurants, com em comentava. En l'estudi que ha fet de l'economia menorquina des de 1960 fins el 2013, revela que el floreixement de cafeteries, bars i restaurants ha estat exponencial i per tant, tenim la quota sobradament coberta d'estovalles. Cal pensar en d'altres ofertes que també tenen el seu nínxol de mercat per fer-nos més atractius.

Aquesta es una les conclusions que es recullen a la tesi amb la que es va doctorar, on ha fet un estudi inèdit sobre la mítica via menorquina del creixement. Per cert, a banda d'obtenir la màxima qualificació per la seva tesis, la dra.
Beltran va merèixer la menció cum laude. No ens podem fer els sords a les seves conclusions i això vol dir concretament, que hem de sortir de la zona de confort menorquina del sol i platja, perquè aquesta ens fa estar més condicionats pels homes i dones del temps, que no pas del que podem ser capaços d'oferir per nosaltres mateixos. Bon dia, desperta Menorca, el món ha canviat.