TW

L'hivern ha estat summament llarg i fred. Enguany el març està resultant molt canviant. Una vegada més ha quedat demostrat que el fred i les gelades perjudiquen els agricultors i a les persones delicades de salut. No ens confiem d'un març de falsa primavera, que enganya al bestiar. Els rigors hivernencs arribaran fins a entrar la primavera. Les borrasques sempre són molt traïdores. Avui, tercer diumenge de quaresma, les dones celebren els seus drets. També és Sant Joan de Déu, patró dels llibrers i impressors i dels psiquiatres.

LES VAQUES FOTEN ELS BOUS. Demà és Santa Catalina de Bolonya, patrona dels artistes, famosa pels seus èxtasis. També serà Santa Francesca Romana, patrona de motoristes i viudes, invocada per no sucumbir a l'adulteri. Si es confirmen tots els pronòstics, no hauria de fer massa fred en el futur, després de les fredorades tardanes que hem tengut dies enrere. Arriba el temps que les vaques seran senyores dels bous. Això significa que a terres llunyanes hi ha costums diferents dels nostres, i cal que ens hi adaptem.

Noticias relacionadas

VENT MARÇAL, FORT TEMPORAL. Segons els calendaris tradicionals que hem pogut consultar aquesta setmana serà propícia per a l'ambient encalmat. Les vaques, en aquesta època, troben molt de menjar. Ja diuen que abelles i bestiar boví pel març se sol morir. Però també se sap que vaca de març i ovella d'abril mai la fam no les ha fet morir. La lluna arribarà al quart minvant divendres que ve, a les 18 hores i 48 minuts del fosquet. Estan a punt d'arribar les aus migratòries, impulsades pels vents càlids de migjorn i xaloc.

AIGUA DE MARÇ, PLUJA ALS SEMBRATS. Diumenge que ve és Sant Raimon i del qual s'assegura que per Sant Raimon, arriba la vinjolita de l'altre món. Aviat podrem constatar l'arribada de les primeres. El que si arriben, són els primers agrons. És creença popular que si criden molt, assenyalen pluja. També diuen que, si passen volant dos agrons, el vent sol bufar de la part d'on procedeixen. Heu de saber que l'euga ben cuidada, pel març aparellada. La majoria d'arbres de fulla caduca ja mostra les seves fulles.