TW

Previsions: Es començarà a aplicar el segon trimestre de 2016, gravarà les estades que facin les persones físiques a partir dels 14 anys en hotels, albergs, hostals, càmpings i tots els establiments que ofereixen allotjament turístic. S'inclouran els creuers. La taxa oscil·larà entre els 0,50 i dos euros i dependrà de les nits d'estada i tipus d'hostatge. La recaptació rondarà els 80 milions d'euros. Una comissió decidirà les inversions, dedicades en primer lloc a la protecció del medi natural, rural i marí. Els hotelers ho dibuixen negatiu i l'oposició frega consignes desgastades.

Ca nostra té aigües cristal·lines i arena blanca. Milers de turistes van i venen diàriament i, per una raó o l'altra, decideixen endur-se una pedra. És el granís o és la font. Cantem cançons de rems, de veles, i del mar en recollim el fems. Multituds caminen per les ciutats i pobles, som amables en preparatius, però seguim sense obtenir-ne els fruits de l'estabilitat econòmica i laboral. De tant en tant, cal fer-ne la digestió de les aventures, perquè la terra és com un fill a qui protegim estimant-lo, és la mesura de l'amor.

Noticias relacionadas

Seguir pel mateix camí només ens duu a la sobreexplotació dels recursos naturals. Avui, grans destinacions turístiques mundials cobren algun tipus de tribut sense que s'hagi ressentit el sector. Aprenguem del passat i motivem un impost amb l'ànim de millorar-ne l'estada i el confort. Quotidianament, consciència d'ecobenestar.