TW

Avui és el divendres negre. Un dia inventat als Estats Units, estratègicament inserit a l'endemà del Dia d'Acció de Gràcies i que serveix per inaugurar oficialment el període de compres nadalenques. Va néixer a Filadèlfia el 1966, però no es va expandir fins ben entrats els 75. Som curiosos els humans, sempre cercant emblemes, títols, eslògans o petits invents per –en aquest cas- referir-se als comptes dels comerços. Les ofertes que capgiren la caixa, Friday que els passa de nombres vermells a negres gràcies al superàvit. Enguany s'hi afegeixen tendes menorquines, cal importar les modes i que les integrem? Aquestes dates assenyalades es produeix una mena de transformació social.

L'ambient convida a la generositat i a la tradició de fer regals, ens bombardegen amb anuncis de mòbils, perfums i joguines on sembla impossible no deixar-se endur per la cursa de la ingesta moderada. Una part de la ciutadania gasta el desig del que no té. La raó es menja la mesura.

Noticias relacionadas

Demà dissabte, últim del mes de novembre, és el dia sense compres. Aquesta iniciativa és la resposta impulsada per Ecologistes en Acció. Ja és quasi adolescent, pretén sensibilitzar sobre la societat del consum i producció en la que ens trobem immersos.

Ara és consum i demà esquivarem l'ona que les empreses i publicistes ens imposen amb l'arribada de les Festes.
La vida és així, una contínua contradicció on cadascú defensa la teoria que més li convé.  Pura quotidianitat.