TW

La noticia era aquesta: «Un avión espia del Catastro descubre unos 2.500 inmuebles sin declarar». Informació destacada del diumenge passat amb la que obria aquest diari i que demostra que l'administració pública ens vigila per terra, mar i aire. Es nota que la caixa dels impostos està més buida i l'enginy és capaç de fer enlairar la imaginació fins a límits insospitats.

Noticias relacionadas

El més curiós és que l'avió espia s'ha convertit en un dron a la resta de mitjans de comunicació nacionals que s'han fet ressò de la informació publicada pel MENORCA i que els habitatges, s'han convertit en il·legals. «La Vanguardia» o l'«ABC», per exemple titulaven, «Un dron de Hacienda descubre 2.500 construcciones ilegales en Menorca». D'avió a dron (l'article del MENORCA no ho mencionava) i d'habitatge no declarat a habitatge il·legal. Quedava ben clar a l'article signat per la Mercè Pons que el fet que una construcció o reforma no hagi sigut declarada davant del Cadastre, no implica que sigui il·legal. Però el titular fàcil a la resta de la premsa ja s'ha llençat i a partir d'aquí, serà inscrit amb honors al llibre de les veritats a mitges per plaer dels llicenciats a la universitat del m'han dit i he sentit dir.  

Llegim poc, ens informem a mitges, escrivim en 140 caràcters i acabem confonent la opinió pública. És un dels mals més perillosos de la societat on vivim. I el més preocupant és que això s'acaba escampant com la pólvora, amb discursos fàcils, amb presumptes erudits que només fan que repetir quatre frases que han sentit dir i en polítics que s'han convertit en professionals d'aquesta oratòria.