TW

Tal vegada Pokémon Go, versió urbana i tecnològica de caçar xibeques, sigui només una moda explosiva efímera, com els negocis de iogurt gelat. De moment, però, ha captivat tot un exèrcit i genera molts més quilòmetres caminats que les rutes saludables, tot i que els crítics poden dir que això és com afirmar que els incendis a les cases ajuden que els seus habitants facin running. Els efectes col·laterals no s'han fet esperar, i algú que no ha entès que el joc només funciona amb el telèfon mòbil ha confós el bust de Borja Moll i els lleons de Correus de Ciutadella amb aquestes figuretes virtuals, i els ha caçat.

Pokémon Go triomfa perquè és un nou concepte d'entreteniment molt engrescador, en un moment en què no hi ha futbol, l'actualitat política espanyola és insuportable, la menorquina un etern debat sobre què volem ser de majors, i ja hem vist tres vegades tots els capítols de «La que se avecina». També permet afegir sal a les tradicionals i mecàniques passejades pel centre. Ara no només es busquen coneguts a saludar, converses de tràmit, estilismes a criticar o apreciar, rebaixes i deposicions a esquivar. Ara també animalons.

Noticias relacionadas

Sí, si la cosa creix al costat dels carrils bici s'hauran de construir carrils Pokémon Go, però d'aquí a arribar a advertir la policia dels riscos físics que suposa el joc és una exageració quan ningú diu res dels centenars de conductors legalment empanats que deambulen perillosament sobre l'asfalt.

Me podria posar solemne i políticament correcte per dir-li ara a vostè que el revolucionari joc és una inútil pèrdua de temps, que no es pot comparar amb les coses autèntiques de la vida com la poesia, una tertúlia amb amics o una posta de sol, i que ens enganxa més encara als diabòlics smartphones. Ho podria fer, però és que jo ja he capturat 41 pokémons. L'últim, una rata al polígon de Maó. Un punt de realitat també té aquest divertidíssim invent.