TW

El relat del kilòmetre zero i la proximitat ens està anant molt bé per comercialitzar Menorca des de tots els àmbits amb un munt de bones idees. Em preocupa que hauríem de començar a pensar on posarem el focus de la nostra identitat per quan haguem passat aquesta pantalla. La vida haurà de continuar amb d'altres arguments i no podem quedar frenats. Un exemple és el que està passant amb la cuina.

Noticias relacionadas

Als anys 80 del segle passat, la gastronomia catalana des del punt de vista internacional es limitava al pa amb tomàquet i a les mongetes amb botifarra. Avui tothom veu com s'ha convertit en un obrellaunes econòmic i una referència mundial a través d'una sèrie de personatges tant mediàtics com en George Clooney. Cuiners com Ferran Adrià, la Carme Ruscalleda o els germans Roca s'han convertit en referents.

A Menorca ha passat tres quarts del mateix amb la caldereta i ara ho estem intentant a través dels orígens de la maonesa, convidat d'excepció al passat Fitur de principis d'any. No tenim definit encara el nostre podi particular però sí que han emergit noms propis que estan fent la seva revolució rere els fogons i que més tard o més d'hora, eclosionaran. N'estem tots convençuts que això passarà perquè el camí de l'èxit és aquest malgrat que per altre banda, la secció d'ofertes de feina d'aquest diari estigui plena aquests dies de peticions per aconseguir caps de cuina i ajudants per la temporada, perquè no hi ha prou talent a l'Illa o que la patronal hotelera, també hagi de posar anuncis fora.