TW

Et lleves un dia i ja és estiu. No hi ha temps a esgotar la primavera com caldria perquè el paisatge ja és de pantaló curt i samarreta de tirants. No hi ha més opció. Per sort, la calor ofega però no escanya com en ple juliol per allò del cuarenta de mayo.

Els turistes ja pregunten on és el centre i abans d'adreçar-los a les casetes tiroleses d'informació turística de la Plaça de l'Explanada, és gairebé millor acompanyar-los. La proposta d'Ashome de traslladar als informadors a Can Oliver em sembla més que idònia per dos motius.

Noticias relacionadas

El primer, perquè una benvinguda com cal és la millor carta de presentació de Maó i de Menorca, tal i com passa a les ciutats que cuiden de veritat el turisme. El segon motiu, perquè a aquest palau tan elegant del carrer Anuncivay dona la sensació que li falta marxa. Serà perquè no té gerent que el gestioni (per sort, té un eficient conserge), serà perquè les exposicions que fins ara han arribat m'han deixat una mica indiferent (Cervantes?), és una pena que un espai tant cèntric i espectacular no s'acabi d'aprofitar com mereix.

Amb la inversió que s'hi ha fet i l'esforç que ha suposat restaurar la seva fisonomia original, cal destinar més recursos a posar-lo en valor com caldria. Recursos que potser el Consistori digui amb raó que no té però que en el fons són prioritats que poden abocar-se des d'altres departaments. Quan es va inaugurar, em va captivar tot d'una i desitjo que pugui desenvolupar tot el potencial que guarda aquest centre cultural.