TW

Viu a la mateixa tecla que el 5. Perquè aparegui cal pitjar a la vegada la de les majúscules. Un zero petit baixa per un tobogan i un altre s'hi amaga a sota. És el %, omnipresent a les nostres matemàtiques vides.

El % ha estat el protagonista de la setmana. El vergonyós de les renovables que es vol resoldre abans del 2020 mentre tardam mesos en reparar el 50 % dels molins de Milà, els cridaners de les rebaixes de samarretes 100 % cotó, el pobre de creixement demogràfic, el preocupant de baixa natalitat, el corregit per pressions empresarials de la pujada de l'aigua as Castell, el que podria venir de pujada de l'ecotaxa que és bona idea però s'hauria d'acompanyar d'una execució immediata de les inversions a finançar.

Noticias relacionadas

Però el % estrella ha estat el 75 de descompte per anar a Palma, que equipara el preu del bitllet d'un trajecte amb el d'un entrepà d'ibèric a l'Aeroport. Si fossin les rebaixes, un 75 % és irresistible. Si fos energia renovable, és gairebé una utopia. Si fos creixement demogràfic, és que s'han censat a l'Illa els turistes de l'agost, tal vegada per poder anar a Palma a bon preu. Si fos pujada d'ecotaxa, estaria bé.

El 75 % de descompte no és un caprici per anar a fer una volta i estressar la VISA. Millora les condicions d'accés a la ciutat de referència, fomenta el trànsit de gent entre illes (això és vertebrar comunitat, i no IB3), s'agraeix reduir el peatge per les escales a destins més llunyans, incentiva el flux econòmic (hem de ser atractius, no només emissors de clients al Primark). Però, clar, se soluciona només un % del tema transport. Per exemple, anar a Madrid és encara digne d'una hipoteca i s'ha de facilitar l'exportació de mercaderies i la importació de turistes quan no fa solet. En aquestes qüestions, no bastarà que Canarias provoqui el canvi del número que hi ha al costat d'un %.