TW

Aquests dies de fred dues trames d'intriga me tenen enganxat a un gruixut llibre i una llarga sèrie. Quan és poc transcendent per a la subsistència, el suspens agrada, captiva. És part de l'atractiu dels esports. La sal de jocs i apostes. Un dels encants dels viatges, malgrat Google Maps i els tours de fotos obligades. Les pulsacions pugen amb un regal sorpresa.

Però amb les coses serioses, la intriga no agrada tant. L'espera entre la prova i el diagnòstic és cruel. Les relacions fortes es basen en la confiança fidel. Volem feina estable i que el jove s'apliqui en els estudis per evitar carabasses. Ens feim assegurances i només arriscam diners quan ens pot l'avarícia o la necessitat, o quan tenim una falsa certesa.

Noticias relacionadas

Les aerolínies que operen a l'Illa amb el fred es mouen per la certesa dels rèdits d'un mercat captiu amb puntes de demanda que comporten legítimes i empresarialment raonables pujades de preus, o per les subvencions a rutes fallides. Els vols es programen amb càlculs d'ocupació que rebaixen la seva intriga a mínims.

Per als usuaris, per contra, viatjar a l'hivern suposa suspens, incerteses múltiples: si la ruta estarà coberta, si hi ha places el dia en què vull o haig de volar, i si els preus són raonables. Les treballades alegries puntuals de preus inferiors al bocata d'ibèric de l'Aeroport i els vols subvencionats per anar al Primark, caramels del capítol d'oci en què la intriga es tolera, no han de contaminar la reivindicació de la certesa de disposar d'una raonable llibertat de moviments tot l'any, amb marge per comprar a curt termini sense taquicàrdies i amb el preu cert del brou de cada dilluns, no amb el variable de les gambes per Nadal. Açò (nos ens enganyem amb l'argumentari clàssic oficial) per molt atractiu turístic d'hivern que generem, el mercat sol no ho donarà. Qualsevol millora per aquesta via serà modesta i no exterminarà la intriga en temps de fred. Una oferta fiable de Gràcia a Pasqua demana alguna coseta més, estímuls, exigeix dopatge públic, com s'ha vist a la ruta amb Londres. Ho poden donar per ben cert.