TW

Tenc una llibreta d'estalvis que va néixer el mateix dia que jo. Mon pare, va posar-hi 100 de les antigues pessetes. Amb els anys, hi he confiat la meva nòmina i dos préstecs, per l'adquisició d'un cotxe i pels mobles de la primera llar. Els motius eren atesos amb un tracte exquisit, compartíem situacions presents i necessitats futures. Avui, només hi vaig per treure doblers del caixer.

Noticias relacionadas

Fa uns dies, van enviar-me una carta demanant que m'hi personés per l'actualització de dades, amb una darrera frase ben curiosa: si no hi vaig, em clausuraran les operacions. Ara tot és disseny, i també competició. Han renovat les instal·lacions, i l'organigrama de la seva estructura organitzativa apareix reflectit en la figura de benvinguda. Una jova amb l'uniforme corporatiu i un somriure que de manera educada i eficient et deriva a la sala d'espera. Tauleta i butaques de colors, per fer més amable la paciència. Després, per ordre d'una llista en la que t'han anat apuntat, entres al despatx del comercial que resol la gestió, o directament t'executa un interrogatori de dades personals que dicta la norma europea per combatre el blanqueig de doblers. Xoca que allò que han provocat persones corruptes o els productes irregulars de nombroses entitats bancàries reverteixi en clients sotmesos a un tercer grau.

El màrqueting entén el negoci como l'equilibri entre el benefici i la satisfacció del client. L'anàlisi quotidià no mostra gaire contentació.