TW

Mentre arreu bull d'activitat turística (posem Mallorca, per exemple), la sensació és que Menorca tot just posa l'aigua a escalfar. Almenys aquesta podria ser la sensació si seguim el debat entre l'Agrupació d'Agències de Viatges a Menorca i el Consell insular.

L'endemà de Sant Jordi, el representant d'aquesta entitat vaticinava uns mesos de maig i d'octubre especialment fluixos per al sector turístic i acusava al Consell de mentir a la opinió pública al afirmar que la temporada serà bona. A qui hem de creure? Baixen les arribades amb touroperació però potser pugen les que no ho son? Com ho viuen els rent a car? I els hotels d'interior?

Noticias relacionadas

No tinc totes les dades al davant per fer un pronòstic del que acabarà passant, però la sensació és que estem vivint un canvi de model turístic protagonitzat per una sèrie de factors on ja no tant sols compta la gran touroperació. L'impacte del lloguer turístic amb dades que no es controlen, l'augment del descompte resident entre illes que està fent créixer els desplaçaments (aquest pont no hi havia places de Baleària per anar amb cotxe) o la creixent oferta d'hotels d'interior amb un nou client que ja no és sol i platja.

Amb quines dades es fan els pronòstics avui dia per saber si anem a millor o pitjor? Amb les de sempre o amb informació de les noves realitats? L'altre dia m'explicaven que si un americà arriba a Menorca però no ho fa en vol directe des del seu país, se'l compta com un nacional ja que està volant de Barcelona o Madrid.