TW

Es dissabte 24 d'abril, es Partit Popular va donar senyals d'esperança en es Parlament balear amb una proposició no de llei per sol·licitar que Balears tengui un destacament propi de sa Unitat Militar d'Emergències (UME). Tot un touchdown des populars que ha obert una escletxa important en es Govern des Pacte entre socialistes, per una banda, i nacionalistes i populistes per s'altra -encara que es primers, desgraciadament, s'estiguin deixant assimilar pes segons-.

Sense dubte, es tracta de tot un encert des Grup Popular -al César lo que es del César y a Dios lo que es de Dios-, donat que actualment es nostro arxipèlag depèn de València i sa resposta des nostros efectius davant qualsevol emergència resultaria molt més àgil i eficaç. Xoca veure com un partit suposadament nacionalista s'oposa tan ferotjament a que sa seua comunitat tengui un destacament d'emergències propi per no haver de dependre més d'una altra comunitat. Com es menja açò?

Sa qüestió és que sa proposta ha arribat a bon port amb es 37 vots a favor de PP, Ciutadans, PI, PSOE i es diputat des grup mixt, Álvaro Gijón. Amb es trists 11 vots en contra des diputats de Més per Mallorca i Més per Menorca -professionals des divide et impera, sobretot si serveix per xuclar el doble de subvencions quan són es mateix partit-, Xelo Huertas i Montse Seijas. I amb ses 8 porugues abstencions des parlamentaris de Podem, acostumats a posar-se de perfil en qüestions vitals pes nostro país com ja hem vist amb sa Llei Antijihadista, no sigui cosa que els acusin de perillosos fatxes espanyolistes. Actitud que, per cert, no tenen quan es tracta de participar en grollers actes de suport a s'acostament des terroristes d'ETA cap a ses presons basques. Però açò ja són figues d'un altre paner.

Noticias relacionadas

Des creadors de «Rajoy amenaça les illes amb l'aplicació del 155» arriba... «Els militars de la UME no fan falta, vénen a fer por i a atemorir la població». Podríem esbrufar si no fossin certes aquestes declaracions de Nel Martí. Es sòlids arguments des diputat menorquí són que «Balears sap gestionar perfectament de la millor manera possible hipotètics casos de risc» i que «el PP utilitza totes les institucions de l'Estat per infligir por a la població i atemorir-la». En dues paraules, #somcollonuts i #ensvolenaixafar. Dos tòpics recurrents des top ten des llenguatge nacionalista. Però s'imaginació d'en Nel arriba an es nirvana quan afirma que «el PP està creant un autèntic clima de turismofòbia perquè genera una por que impossibilita acollir els visitants de la millor manera possible traslladant una imatge militaritzada de les illes». Aquesta és bona! ara resulta que es partit que celebra que Balears perdi turistes -decreixement, li diuen-, persegueix es lloguer turístic, prohibeix s'obertura de nous hotels en es centres urbans i col·loca professores de català com a conselleres de Turisme mos donarà lliçons de turismofòbia.

Deixem-nos de bestieses. Balears necessita una base permanent de sa UME. Ses declaracions hispanofòbiques i desafortunades d'una minoria radical moguda per un sentiment antimilitarista no pot privar an es ciutadans d'aquestes illes d'una oportunitat com aquesta. Sa ceguera ideològica de qualcuns fa que olblidin sa labor capital que sa UME ha desplegat a ses Balears en un bon nombre d'emergències greus. Només a sa darrera dècada, sa UME ha intervengut en més de 13 emergències greus a ses nostres illes, estant present a incendis o inundacions que sempre estaran a sa memòria de tots, contribuint a salvar vides i a reduir es danys materials i mediambientals.

Per més inri, sa decisió des Parlament s'ha pres es mateix dia en què s'Exèrcit de l'Aire traslladava d'urgència amb un des seus avions de càrrega a un fiet del cel en estat greu de Son Espases a Madrid perquè fos intervengut i salvar-li així sa vida. Una mostra des lloables servicis que ses forces armades presten an es ciutadans, que per cosa són una de ses institucions més ben valorades per ets espanyols. Fet des que no crec que puguin presumir Nel Martí i s'aquelarre nacionalista, acostumats a pixar fora test quan, suposadament, haurien de ser es primers en defensar s'interès general des ciutadans d'unes illes necessitades de recursos d'emergència.