TW

Aclarida la declaració de la renda i posat en marxa l'aire condicionat, l'estiu queda confirmat al calendari pels propers mesos. De moment, però, sembla que estem tots molt més pendents de quin dia arriba l'increment del descompte de resident per començar a sentir-nos una mica més alleugerits dels peatges que fins ara hem hagut de pagar per travessar el cel fins la península.

Noticias relacionadas

Per començar a ser agraïts hauríem de pensar en algun agermanament amb l'arxipèlag de les Canàries, que és qui realment ens ha aconseguit amb els seus vots decisius solucionar la papereta i no estaria malament tenir algun detall amb ells ni que fos reinterpretar una recepta del tant socorregut Fra Roger, que maridés uns plàtans amb gin Xoriguer.

En qualsevol cas, més enllà del sainet d'anades i vingudes per saber quan es posa en marxa, sigui benvinguda la reducció del preu del passatge d'avió o de tren d'un 75 per cent. Segueixo pensant que la millor formula hauria estat la tarifa plana per residents i no residents, amb el seu efecte d'anada i vinguda i el conseqüent moviment econòmic que portaria, per exemple, en temporada baixa, per desencallar les misèries que sempre ens toca administrar a Menorca. Em fa una mica de por a l'hivern que l'impacte del viatjar cap a fora a preus tant baixos pugui provocar més gangrena al perjudicat teixit local de botigues que si no tenia prou amb el comerç electrònic, viurà encara més l'efecte directe dels viatges de shopping cada vegada més presents en l'oci del cap de setmana. Que no desvestim un sant per vestir-ne un altre.