TW

Ja podem dir adéu al copagament farmacèutic. Ho ha anunciat la presidenta Armengol: «els prop de 190.000 jubilats i pensionistes balears no l’hauran d’abonar a partir de 2019».

Recuperar els drets perduts en la sanitat de les Illes no era gens fàcil. Les primeres mesures del Govern actual van ser tornar l’assistència sanitària a les persones amb situació irregular, i obrir els centres de salut pels capvespres. També és un fet que l’anterior legislatura va eliminar 1.400 llocs de feina, dels quals ja se n’han recuperat 900. El dilluns, la germana d’una amiga va haver de partir amb l’avió ambulància per fer front a un part prematur. Sí, gràcies a l’aeroplà que ja gaudim en disposició les 24 hores. Tampoc paguem la tarja sanitària.

Noticias relacionadas

Les declaracions de Francina Armengol m’ha recordat aquell famós Reial Decret 16/2012 que en paraules de Rajoy era la «sostenibilitat del Sistema Nacional de Salud». I m’han vingut al cap els laments de tants i tants pensionistes, els dependents, i aquelles famílies que van sofrir la reducció de les poques ajudes que tenien. El cobrament de les dietes quan ens desplaçàvem a Son Espases, se’ns ajuntava d’un any per l’altre. Mals temps, un atac a la dignitat dels més febles.

Cal haver viscut en primera persona els anys 2012-2014 a l’hospital per rallar-ne, on si podíem salvar qualque cosa, era la professionalitat i dedicació del personal, malgrat el cansament que patia.

Per sort, passam pàgina i retrobam.