TW

Resulta indignant adonar-se que el descompte resident del 75 per cent hagi fet augmentar el preu dels bitllets un 15 per cent. És un menyspreu cap als ciutadans de les Illes i una burla a l’esforç econòmic que aquesta partida econòmica representa pel conjunt dels impostos que es paguen.

L’estudi de l’Observatori de Preus per part del Ministeri de Foment confirma el que ja havien advertit les Agències de Viatges i ho qualifica de trampa que segurament pugui acabar en una sanció cap a les companyies aèries per part de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència.

Noticias relacionadas

Ara bé, quin efecte produeix aquesta sanció econòmica si s’acaba confirmant? Un efecte intimidatori a no tornar-ho a fer? Pessigolles? Una partida ja descomptada al balanç? La jugada és sempre la mateixa i es repeteix en altres àmbits de la vida quotidiana. Un exemple el veiem aquests dies amb les estrelles del futbol entrant als jutjats pels seus delictes econòmics. Els dos darrers en fer-ho, Cristiano Ronaldo amb una multa de dinou milions d’euros per evitar els 23 mesos de presó i l’exentrenador del Manchester United, José Mourinho, amb una multa de gairebé tres milions d’euros per no complir un any de presó.

Pels susceptibles, també cito a Messi que va haver de pagar mig milió d’euros per evitar també un any de presó fa dos anys. Tots rebuts com herois a les portes del jutjat i en el cas del galàctic, amb un somriure com si li anessin a donar un premi. Quins bons exemples a seguir...