TW

El teletreball s’ha imposat. Ho hem vist durant la pandèmia, ho estem encara posant en pràctica molts de nosaltres.

Diu el periodista Fernando Gallardo que només en estalvi d’espai i equips ofimàtics, manteniment, aigua, llum, wifi, neteja i en menjador o vals menjar, una empresa mitjana a Europa pot estalviar-se més de 2.000 euros a l’any per empleat. Al seu torn, cada teletreballador genera un dia més de valor per setmana que l’empleat d’oficina, ja que el temps en desplaçaments el sol dedicar a la feina.

Noticias relacionadas

Gallardo no parla de les criatures a casa enmig del teletreball, però això són figues d’un altre paner. Així doncs el fet d’escalfar cadira i fer acte de presència ha deixat de ser religió i una tercera part de les feines d’avui dia, que no siguin relacionades amb l’agricultura, l’hostaleria o la construcció, poden ser perfectament exercides a la llar. Fins i tot les reunions a distància, han fet guanyar en puntualitat a un país més aviat impuntual.

Tot això vol dir que Menorca té una gran oportunitat per oferir-se al món com el millor lloc per poder treballar des d’una illa. Quants propietaris de segones residències els hi hagués agradat quedar confinats aquí? L’atractiu de Menorca s’imposa i el seu silenci i el seu entorn extraordinari per oferir són arguments poderosos. Això sí, ens hauríem d’assegurar que hi hagi una excel·lent xarxa telefònica a tota l’Illa sense excepcions ni ombres, que realment permeti fer realitat el somni de qualsevol professional que ara mateix es pugui plantejar fer el pas. El tren per poder-ho fer realitat ja ha sortit de l’estació i ens hem d’afanyar en no perdre’l.