TW

Inicialment, el títol d’aquesta columna es referia a les gestions amb l’administració o d’altres organismes oficials, i grans empreses. Literalment, o et volen ajudar o et volen fotre, depèn de qui trobis a la finestreta. Fins i tot, he repetit instàncies, tràmits i documents que tenen l’obligatorietat d’acomplir una norma absurda.

Però he canviat d’opinió. Vaig anar a fer un tec amb una amiga, professional de la salut, que s’ha vist immersa en la feinada de la covid-19, i que l’ha patida. Li vaig demanar què opinava envers la congelació salarial anunciada pel Govern balear. Els meus ulls es van engrandir en escoltar la resposta: «Em sembla molt bé, perquè s’ha assumit una gran despesa en la cobertura sanitària, per generar el benestar de les persones usuàries en tots els sentits i nivells». Agraeix la seguretat del seu lloc de feina, i troba que és un gest equiparable a la situació que pateixen les empreses privades. També ha renunciat al plus que podia sol·licitar per contagi.

Noticias relacionadas

Pel dematí, sorpresa per la gran cua de famílies en la recollida d’aliments i subministrament de productes de primera necessitat, s’havia fet sòcia de Creu Roja. «L’hivern serà molt llarg, i cal que tots ajudem de qualque manera».

Cada dia m’enamoren més els gestos que tenen a veure amb l’empatia, la capacitat humana de posar-se al lloc dels qui pateixen majors dificultats, de voler ajudar l’altra persona. Definitivament, em quedo amb la solidaritat.