TW

Si les escoles i els instituts havien d’obrir o no les seves portes va crear moltíssims dubtes i temors en el si de la comunitat educativa. Existia la màxima preocupació per si l’alumnat es convertiria en gran catalitzador i provocaria una major propagació de la covid-19. Menorca ha enregistrat aquesta setmana 23 alumnes afectats, i 1 professor. Certament, aquestes persones suposen el confinament de grups en 19 centes de l’Illa, però els estudis de contacte global ofereixen resultats negatius en quasi el 94,7 per cent de les seves relacions estretes. Una xifra que determina que els grups bombolla limiten els possibles contagis.

Dilluns vaig gaudir d’una activitat a un centre de Primària, gràcies a la bona voluntat de les educadores i la corresponsabilitat preventiva. A la classe: alumnes de 6 anys amb ús i canvi de mascareta a mig matí, una distribució acurada de l’espai, l’aparell de control de l’aire, la ventilació corresponent, i fins i tot una encarregada de distribuir el gel hidroalcohòlic a les manetes dels companys i companyes. No es queixen, tothom col·labora. Vertaderament alliçonadora.

Noticias relacionadas

Una vegada més, es constata que l’escola és capaç d’abordar amb èxit qüestions complexes i valors que, molts cops, van a contracorrent en la nostra societat.

Per açò, enredats en debats estèrils, potser podríem implantar la seva estratègia a l’economia. I si fem bombolla al teatre, al cine, restaurant....? Utopia? L’educació sempre fa miracles.