TW

Si dilluns era Masterchef Celebrity des del Llatzeret amb dos milions d’espectadors a TVE1, fa una setmana a les 20.30 hores, al prime time de RTOne, la televisió pública irlandesa, el chef Neven Maguire es passejava per Ciutadella acompanyat de na Isabel Martin, guia turística, per descobrir l’encant de la ciutat de ponent i posteriorment visitava la xef Sílvia Anglada al seu restaurant. Ahir vespre, ho tornava a fer recorrent les Destil·leries Xoriguer o l’agroturisme d’Alcaufar Vell per parlar de l’origen de la maonesa amb en Pep Pelfort. M’avisava una bona amiga que viu a Dublin i que mentre donava de sopar als seus fills, va trobar-se amb les aventures del cuiner més famós del país.

Noticias relacionadas

Per terra, mar i aire s’està fent un esforç més que important en posicionar la nostra illa com a destí gastronòmic, és a dir, com un territori on la gent es desplaci expressament per tastar la seva cuina i els seus productes locals. Com si fos una orquestra que cada dia que passa es reforça amb un instrument més, avui mateix es presentarà el programa oficial previst per l’any vinent a Menorca com a Regió Gastronòmica que es desplegarà al llarg de dotze mesos amb propostes variades i interessants per a tots els públics.

Anem agafant velocitat de creuer, és un camí que ja no té marxa enrere i això voldrà dir també que tots haurem d’estar a l’alçada per no generar unes expectatives que no es puguin complir, el pitjor que ens podria passar. El talent i la qualitat hi són, les ganes em fa la sensació que també. Serà doncs el moment d’aplicar aquell refrany que vaig llegir una vegada del Centre d’Estudis Gastronòmics d’allò de tranquil·litat i oliagua.