TW

El Govern balear ha eliminat la majoria de restriccions per contenir la covid 19, atesa la millora de la situació epidemiològica i assistencial. Sense limitacions, només es manté l’ús de la mascareta i la prohibició de fumar a les terrasses. Després de setmanes complicades per l’òmicron, arriba la desescalada, i gaudim d’imatges de carrer,  pel Carnaval a Menorca o  de la Diada de les Illes a Mallorca, que –fins i tot- se’ns han fet estranyes. Són exemple de l’avanç cap a la normalitat social i el sector d’oci i serveis, ja es veu immers en la recuperació econòmica.

Sembla prudent allargar una mica més l’ús de la mascareta, un factor psicològic que ja relacionem amb el final de la pandèmia. I veient el panorama europeu, valdria la pena abordar l’aparent normalitat amb certes dosis d’autocrítica i també d’humilitat. La primera, cap a on s’està conduint el debat polític, cada vegada més enfocat en les properes eleccions. Els debats ja fan olor de vots, i els partits polítics –tots- s’haurien de qüestionar a ells mateixos.

Noticias relacionadas

La segona, amb humilitat. Perquè dos anys després, n’haurien de sortir d’aquesta galtada amb qualcunes lliçons apreses: donar prioritat a la ciència i la investigació, enfortir el sistema de salut i l’atenció a les persones majors, i tenir especial cura de l’educació. Tot açò, i no cap altra cosa, són els motors de progrés i benestar de les persones.

Ara, com a bons quotidians, només veurem que tornem a la festa.