TW

Les empreses que es dediquen al repartiment de menjar a domicili i que operen especialment a les grans capitals del món, es barallen per aconseguir fer realitat els enviaments ultraràpids que no superin els 900 segons, és dir, el quart d’hora. El temps és or, el consumidor diu que no vol o no pot esperar i estan mirant de trencar-se la closca sobre com saciar aquesta demanda impetuosa des del punt de vista logístic que segurament acabin per fer realitat amb els nous esclaus del segle XXI, els pickers i els riders. De fet, ja hi ha alguna empresa que ho ha aconseguit però no en 900 segons sinó en 600.

Noticias relacionadas

Fa pocs dies ens explicava també una nutricionista en una xerrada sobre berenars saludables a la Cooperativa San Crispín que una marca de cereals havia hagut de canviar una simple frase dels seus paquets que els feia perdre vendes. «El consumidor escull abans l’envàs on diu preparació al moment que preparació en 2 minuts» ens deia. Tot plegat i analitzat des de l’illa de la calma i del poc a poc, fa vergonya aliena veure en què ens estem convertint, formant part d’una societat cada vegada més impacient i més embambada.

És per això que s’agraeix poder tenir espais de reflexió col·lectiva i de resistència crítica per tot plegat com els que proposen aquest mateix cap de setmana a Menorca els organitzadors dels Premis Mediterranis Albert Camus, amb tot un seguit de conferències, diàlegs i col·loquis sota la mirada camusiana de l’escriptor d’arrels santlluïseres. Una cita tranquil·la, pausada i harmònica com també promet ser l’esdeveniment del Yogagallery al Llatzeret a finals d’aquest mateix mes. Cinc dies seguits de ioga, art i música per abaixar els bioritmes i acabar sentint el silenci entre tant soroll.