TW

Des de la setmana passada l’Ibavi torna a atendre presencialment, un dia a la setmana, a Ciutadella. Entre les seves funcions, donar resposta als demandants d’un habitatge de protecció. Una gran millora, no fos perquè a Ciutadella no hi ha, ni se’ls espera nous pisos de protecció oficial.

Actualment, a Menorca estan en construcció 74 habitatges públics, cap d’ells a Ciutadella. Estan en fase de redacció de projecte 46 pisos de protecció, cap d’ells a Ciutadella. I altres 35 estan signats en conveni, però tampoc cap d’ells a Ciutadella.

A la ciutat de Ponent, l’Ibavi només té disponibles 8 pisos, la majoria expropiats temporalment a grans tenidors i que previsiblement aviat es podran adjudicar. Res més. La darrera promoció d’habitatges públics d’obra nova pública es va estrenar el juliol de 2008, és a dir fa més de 14 anys.

Noticias relacionadas

I estranya perquè Ciutadella és el municipi de Menorca, per la seva potència turística, que més pateix el problema de l’habitatge. Ciutadella segons el Ministeri fou la ciutat espanyola on més augmentaren els preus de l’habitatge en el darrer any, on el metre quadrat costa de mitjana 2.513,3 euros. I així estem.

La culpa que no s’hagi fet res a Ciutadella i poca cosa a la resta de Menorca és compartida. El Govern de Bauzà (PP) no va executar a Menorca cap promoció entre 2011 i 2015. El primer de Francina Armengol (PSOE) entre 2015 i 2019 van iniciar alguns projectes, però no fou fins al 2020 (4 a Sant Lluís) i sobretot ara, amb els 33 habitatges estrenats a Maó i els 74 que estan en construcció a Maó, Fornells i Es Migjorn, que s’ha fet una passa important. Però Ciutadella segueix sense.

I aquí l’Ajuntament de Ciutadella (PSM) havia d’haver fet més, o més ben dit fer alguna cosa, com han fet altres municipis de Menorca cedint sol a l’Ibavi per construir pisos de protecció oficial. I és que ara per ara, per molt parcial que sigui, una de les úniques solucions al problema de l’habitatge és apostar pels pisos de protecció de titularitat pública. I pel que sembla a Menorca s’està arribant tard i a Ciutadella, que és el qui més pateix el problema de l’habitatge, directament no s’ha tractat.