TW

Tanquem un mes d’abril encisador,  el dia s’ha allargat gairebé una hora i mitja, i la nova pujada de temperatura ja és històrica. Són valors totalment fora d’època, que arriben molt poc després d’un hivern atípic. En general, admetem que el clima està canviant, amb la mateixa força que hem lluït els abrics un parell de setmanes, o els dies de pluja es poden comptar amb els dies de les dues mans.

Darrerament, tenim l’evidència del  canvi climàtic. La situació de l’aigua apunta a un règim de pluges manco freqüents però més intenses, i aquesta combinació sol ser nefasta per als recursos hídrics. La pluja fina, constant i suau, és la bona.

Noticias relacionadas

Cal afegir que el milió i mig de turistes que passarà per Menorca tindrà un impacte molt considerable en tots els paràmetres ambientals, i els visitants acostumem a generar una despesa d’aigua molt superior als residents. Val dir que els 300 litres persona/dia que dicta la Comissió Balear de Medi Ambient que estic consumint, des del meu minúscul piset, sol anar acompanyat d’una aixeta administrativa que nega o dulcifica el problema.

M’hagués agradat que enguany tothom s’esforcés per incorporar sistemes d’estalvi i d’eficiència, i que l’administració anunciés mesures generals: supressió de dutxes a la platja, la de reducció del consum en la neteja d’embarcacions, viària, reg de jardins, etc.

Valdria més regular els grans i/o luxosos consumidors, que castigar durant l’estiu els qui fan els deures.