TW

Jaume Cardona Vinent «Tanus» és un personatge d’Alaior amb moltíssimes inquietuds culturals: Pinta, escriu guions teatrals, dona conferències sobre art i història al Centre Cultural i és autor d’una trilogia sobre el seu poble nadiu. Ara acaba de publicar un nou llibre «En la isla donde nace el primer sol», que complementa els seus treballs anteriors en els quals recrea els temps de la seva infància.

Es tracta d’una simpàtica obra autopublicada (és una pena que manqui una correcció ortogràfica d’algunes paraules i expressions menorquines) que evoca la vida rural al lloc de Son Taltavull a partir de 1890. La història real, però novel·lada, de l’amo, la madona, el senyor i els seus descendents va avançant com un relat costumista i etnològic.

Noticias relacionadas

Al llibre de Tanus hi apareixen també alguns episodis de la seva infància i facècies d’una sèrie de personatges del passat que de bon segur seran d’interès pels lectors de Menorca i Alaior que els han conegut o han sentit parlar d’ells. Noms com en Zapata, Martí Timoner, Pepe «Pino» i molts d’altres fan acte de presència a «En la isla donde nace el primer sol».

El lector xalarà amb la frase lapidària que va dir el senyor Virolla sobre els primers hotels de Menorca o amb l’escatològic  contingut de la primera trucada telefònica que va rebre l’empresari sabater Joan «Bassó».