TW

El tema més comentat el 2023 ha sigut demanar cita a les ITV’s de Menorca. Vaga de personal, llistes d’espera, o les mesures per millorar la situació: contractació de nous treballadors, o obrir en dissabte. Segons les informacions dels mitjans, la desesperació l’octubre era de 7.600 vehicles, i el gener d’enguany ja havia baixat a 2.300.

Fonts de la Guàrdia Civil indiquen que si es demana cita abans que caduqui, no se’ns sancionarà. I també hi ha assegurances que asseguren, redundants, que no se’n faran responsables. Sigui com sigui, la concessió administrativa ha generat als ciutadans més problemes que solucions.

Noticias relacionadas

Repàs tot açò a l’oficina de l’estació de Maó. Són les 7,45 hores, i som més de 20 persones de tots els sectors: particulars, vehicles industrials, d’atenció a persones i autocars, esperant la repesca. Un sistema que s’anuncia per a les 8 en punt a través de la web. Des de casa, sol ser missió impossible. Sempre es col·lapsa. La darrera opció és acudir a les treballadores, que es connecten i faciliten les hores disponibles.

A les 7,55 col·loquen el cartell «tauler sense servei», i accedeixen a la xarxa. Uns minuts en els quals els clients comparteixen situacions, bromes, i qualque queixa també. Passades les 8,15 ens van cridant per ordre d’arribada i marxo amb la cita.

La situació continua surrealista. I em creguin, les dues administratives actuen amb la màxima calma i professionalitat. Valen milions. Tenen el cel guanyat.