TW

Els Premis Illa de Menorca de Narració Curta i Poesia 2024, convocats per «Es Diari» i la Conselleria de Cultura del Consell insular, han rebut 89 originals. Crida l’atenció l’augment de la participació en la narració curta. De les 37 obres del 2023 hem passat a les 69 d’enguany, mentre que en poesia hem rebut vint textos composats per versos i rimes, amb una xifra similar a la del 2023.

Influeix la feina perseverant d’espais de creació literària com els Talleres Islados de Mariona Fernández i La Isla de los Escritores d’Ana Haro que conflueixen en el mateix objectiu dels Premis Illa de Menorca: descobrir i difondre l’obra de nous poetes i escriptors.

Es tracta d’escriure i viure a Menorca, escriviure, aquesta benaurada expressió creada a sa Figuera Verda pel poeta filòsof Ponç Pons, que proclama un compromís absolut amb la literatura i ens transmet el sentit de tota una filosofia de la vida.

Noticias relacionadas

Diu el novel·lista de Menorca, Pau Faner, que amb Ponç Pons forma part del jurat qualificador d’aquests premis, que allò més important en un relat, una novel·la, un poema i una obra de teatre, sempre és la idea. Enginy i capacitat de fabulació per a construir una trama que atregui    l’interès del lector i l’espectador.

La inspiració és l’espira que ha encès el caliu d’aquests 89 poetes i narradors de Menorca. Després escriuen per a expressar vivències i emocions, explicar històries d’amor i conflictes, descriure ciutats fantàstiques, tresors ocults; ficció, realitat i mite, aventures i desitjos de llibertat que, ves a saber, fa anys, segles fins i tot, que van succeir.

I la imaginació és un univers inabastable d’on brollen les històries que ens donen l’oportunitat de viure altres mons; altres vides, emocions i sentiments.

Ficcions que volen superar una realitat polièdrica, entremaliada, colpidora, desconcertant, i, alhora, meravellosa. Escriptors i poetes de Menorca que ens sabeu enganyar, que capgirau la trama inicial i caminau per altres senders. Que ens seduïu.