TW

No es pot dir que hagi fet massa calor en aquests primers dies d’estiu. I així és que la calorada no pot ser la responsable d’unes declaracions que arriben de la capital d’aquestes illes privilegiades. Tan privilegiades que, segons diven, el preu de l’habitatge puja més que aumon.

Les ha pronunciat una autoritat en la matèria, la senyora presidenta dels empresaris d’hotels de l’illa grossa, que ben segur que també deven tenir interessos en aquesta illa més petita on, de moment, encara ens permeten viure.

Diu la senyora que els indígenes tenim massa cotxos i que els empram en excés. No tingueu cap dubte que aquesta és una de les causes de la saturació de les nostres carreteres durant l’estiu. I afegeix que açò es resoldria si empràssim més el transport públic, que també hauria de millorar, clar.

Quanta raó que té aquesta dama! També podria haver dit que en aquestes illes els aliments són massa cars i que la solució és que mengem més poc. O que l’habitatge seria més econòmic ajuntant els residents, com a pinxes, en les habitacions que no ocupa el lloguer turístic. També tindria raó.

I té mèrit que hagi dit tot açò en el marc del Primer Congrés de Turisme de la Societat Civil, que s’ha celebrat a Palma, se suposa que per donar una resposta interessada a aquesta massificació que avui ningú no pot amagar.

Però ja podeu veure que aquells que l’han provocat tenen solucions, com sempre. Només falta ara que la presidenta Prohens, que naturalment va inaugurar el Congrés, les comenci a aplicar.

Quina manera més simpàtica d’acabar amb la saturació de les nostres carreteres sense limitar l’entrada de cotxos! Els indígenes renunciant a menar-ne com a prova de solidaritat amb les companyies aèries, les immobiliàries i els hotelers. Perquè es continuïn engreixant.

Ells ho tenen clar.