Sans Rival SB. Tolo Pons es va imposar de forma clara en la primera carrera del matí - carlos orfila

TW
0

Matinal assolellada al municipal per presenciar sis carreres i la prova especial "Sa Volta" amb un total de 56 cavalls trotadors inscrits. Donada la sortida de la primera cursa, Vic Mist agafà la iniciativa amb Usain Bolt a l'esquena. A un milenar de metres, de la ventresca del grup saltà l'atac decidit de Sans Rival SB, tallant qualsevol gosadia i demostrant que es troba en un moment àlgid de forma.

A la segona, la bona sortida de Niki Monsol permeté redissenyar a l'alça les seves expectatives inicials. El seu menador, des del carquinyol governà amb mestria les forces del seu partenaire, davant les envestides de la resta.

La tercera es caracteritzà per la estel·lada sortida de Tifany Llinàritx, arribant al mascaró de la nau amb solvència. Semblava que quedava escardada qualsevol temptativa de sublevació, però a falta de volta i mitja ho provà el combatiu Moll de Llevant. Encara que per un moment es veié trontollar la hegemonia de la de Llinàritx, tot quedà en un retut vassallatge a la vertadera reina de la prova.

La estel·lar fou la única amb sortida en handicap. Sorpresa per la suspensió de la sortida quan tots ja anaven llançats, i alguns havien sobrepassat el revolt de Sant Lluís. En donar-se la segona sortida la col·locació dels cavalls quedà igual que en la primera. Domini absolut de Mexhammer Marino que pegà, en els darrers metres, portar el pes de la cursa. L'euga de Murallet reafirmà que es troba en una excel·lent condició física.

La preestel·lar la controlà, per els quatre punts cardinals Utha Duran. Con un bastaix, es carregà la cursa a l'esquena, la responsabilitat d'estirar del grup. No defallí en cap moment, aconseguí la victòria i la millor via de la matinal.

La sexta i darrera correguda fou dominada, en primer moment, per Tula Hoop HC. Prest agafà la batuta Usa Atac creant una mena de barrera invisible, una teranyina ferma i estable que, de fet, fou infranquejable per a la resta.

La prova especial, que es fa per aquestes dates, consisteix a donar, en solitari, una única volta a la pista. Es sol·licità expressament als comissaris posar èmfasi, abans de començar la prova, en què es vigilés que els cabriols no s'aprofitessin d'escatimar cap metre en els revolts, tocant o sobrepassant els garrots que delimiten la pista. El fet és que després de haver fet la seva volta, cadascun dels quatre participants, la classificació quedà de la següent manera: Tufularia, per qui ningú donava un duro, marcà 1'13''60; Vinabel Biniati, 1'14''20; Tana Sund, una dels dos favorits, 1'13''80 i Nenuphar Maria for desqualificat per perdre el trot. Donat que els cavalls, no desqualificats, tenien dret a una segona oportunitat, ho tornaren a provar Vinabel Biniati, que fou desqualificada per botar, i Tana Sund SO que marcà una via de 1'11''40. Malgrat fregar un parell de pals en el darrer revolt, els comissaris la donaren guanyadora.

Diumenge hi haurà les tradicionals carreres d'afeccionats amb menadors sense carnet federatiu.