TW
0

A l'Hipòdrom Municipal de Maó es celebrà dimecres la XXVIII edició de la diada hípica, amb la presència de diferents polítics que entregaren els trofeus. Es disputaren un total de catorze carreres. A més, dos espectacles eqüestres per part de la Yeguada Biniarroga Vell i el club eqüestre Equimar, una cursa de ponis amb obstacles i un gran ambient animaren la jornada.

La sessió matinal començava amb l'especial dames. Sans Rival SB, amb la debutant Carla Pons com a conductora, dominarien gran part de la cursa. Als darrers 500 metres Vannah Idole canviava el ritme i guanyava amb facilitat de la mà de Loida Garcia. Unati sorprenia i era segona i Sans Rival SB acabava tercera.

Era el torn a continuació per als aprenents. Utha Duran, de la mà de Malen Amer, no donava opció als seus rivals i guanyava la segona cursa del matí. Obolo Broline i Usain Bolt HM completaven el pòdium.

La tercera matinal era per als poltres de dos anys de la generació B que corrien per primera vegada. Baby Sund no va tenir rival i es va fer amb una còmoda victòria de la ma de Sito Seguí. Blacki de Jord i Beautiful Dream completaven el trio.

Seguidament era l'especial de trot muntat. Stel de Murallet, que partia com la gran favorita al triomf, no fallava i guanyava la cursa a un 1,18. Novo la Ratterie i el seu company de quadres, Neo de Nancras, completaven el trio.

Tana Sund SO marcava el ritme de l'especial velocitat. Tambor es mantenia a la seva esquena en tot moment. A falta de 300 metres Tana Sund SO no podia mantenir el ritme i d'això s'aprofitava Tambor per arribar en solitari a la línia d'arribada aturant el cronometre en 1,17. Sirius des Gapree completava un gran remat i era segon i Unaltre SB, tercer.

Per a tancar el mati, brillant victòria de la nova adquisició de les quadres Biniati, Othello des Levres, de la mà de David Fernández. Segon seria el mallorquí Tite Loulote i tercer Lucky d'as Pont.

La jornada del capvespre ens reservava una cursa per a nacionals de Primera categoria i unaltre per a internacionals de Primera categoria. La primera cursa especial fou la de nacionals. A la sortida Misterios Mar i Saleroso es desmuntaven quedant a la coa del grup. Tambor era el mes ràpid darrere de l'autostart. Sireneta MO i Unaltre SB provaven de superar a Tambor però tots dos quedaven fora de carrera desmuntant-se en la primera volta. Després era Truc des Pres que es posava al costat de Tambor i seguidament Saleroso avançava per l'exterior entrant a la darrera volta. Semblava una lluita tancada entre Tambor i Truc des pres, però en els darrers metres a punt va estar de sorprendre Misterios Mar. Al final victòria per a tambor, segon fou Truc des Pres i Misterios Mar acabaria tercer.

L'especial internacionals seria dominada des del principi per Nimbus du Linon de la mà d'Emilio Mondejar. A la darrera volta Nimbus du Linon i Quitou Royal s'emparellaven i ens donaven un vertader espectacle. Al final victòria per a Nimbus du Linon i segon Quitou Royal, tots dos aturaren el cronometre a 1,17, Sirius des Gapree acabaria tercer. De la resta de la jornada del capvespre destacar el doblet de les Quadres Vinent amb Olympia di Jack i Oree Atac i les Quadres Parpal amb Tirano Mixo de la ma de Paco Parpal i Tiritona amb Toni Roca, també aconseguien la victòria el cavall mallorquí Vent da Mar i Niki Monsol amb Carlos Pons.