Tamborito. Dalt, conduït per G. Andreu va guanyar la sisena del programa nocturn que també inclogué una demostració de doma del grup Amics de Sant Climent - Carlos Orfila

TW
0

Aquest passat dimecres es corregué la primera de les dues jornades nocturnes programades a l'hipòdrom municipal maonès que va enganxar a nombrós públic.

Un programa ben complert, que demostra el gran interès que desperta entre els propietaris i menadors de cavalls trotadors. Programa atapeït amb un total de sis curses i 58 cavalls inscrits, que corregueren sobre una pista ben preparada i ràpida.

Completà el programa de carreres una actuació per part del grup "Amics de Sant Climent". Un espectacle eqüestre ben diferent al que estem acostumats, on es combinaren cavalls, fillets i cans en una feina de mèrit que traspua molta feina i hores de paciència.

Donada la sortida de la primera carrera, agafà el cap Niki Monsol, situant-se per damunt June First. A falta de mil metres Ves Viva Prim feu un atac per aconseguir dominar la cursa, perseguint-lo Única Monsol. A la recta d'arribada s'intercanviaren les posicions a falta de 50 metres. Cosa que permetia, a l'euga de Xisco Marquès, aconseguir guanyar en dues jornades consecutives.

Ja a la segona del fosquet, Uvally del Norte aconseguia situar-se al capdavant. A falta de mil metres vingueren els atacs de Victoria Valley B i Ubekele que es distanciaren de la resta. Aquests dos cavalls es disputaren la victòria sense modificar-se l'ordre.

La tercera fou dominada en el començament per O'Meare VX, seguit de Voulevay. En una arribada fulgurant, Valent Des Verdieres aconseguí una altra victòria de la mà d'en Vicent Mata sobre la mateixa línia de meta.

La carrera estel·lar va ser un monòleg de Urko II Des Pres. Aquest cavall, criat a Na Xenxa per la família Borràs, no va donar vasa i doblegar a tots els seus rivals amb molta superioritat. Malgrat els esforços meritoris de Stel de Morellet i Ombra di Monmes.

La penúltima fou la pre-estel·lar on es va veure una Tila Corner molt combativa al començament i un extraordinari esforç per part de Misteriós Mar que corregué tota la prova fora tres. Al final, però, fou Unaltre SB qui va aprofitar millor els seus recursos, en el moment oportú.

Per acabar, ja fosca negre i amb una il·luminació pletòrica, es disputà la tercera, i darrera, classificatòria per a cavalls trotadors de nacionalitat francesa. Un ramellet de 10 cabriols es disputaren els 2000 € en joc. Agafà el cap del cabdell Nimbus di Linon, acompanyat per Reste Avec Moi. Prest s'encollà a Nimbus el cavall Tamborito, menat pel professional mallorquí Guillem Andreu. A toc de campana Tamborito agafà el cap i fou impossible atrapar-lo per cap dels perseguidors.

El resultat d'aquesta carrera és provisional, donat que la FBT ordenà fer un control antidopatge als guanyadors. La propera jornada, dissabte a les 18:00 hores sobre la distància general de 2.280 metres.