TW
0

La setmana passada vam anar a conversar amb el grup de 6è del CP Margalida Florit, la classe "Código 006", acceptant la invitació que ens havien fet els seus mestres. La intenció era compartir les sensacions d'una experiència que el grup ha fet realitat amb molt d'esforç i hores de dedicació, el muntatge i la representació d'una obra de teatre per recaptar fons per al viatge de final de cicle. De fet, la idea del viatge ha motivant durant el primer i el segon trimestre tot un seguit d'actuacions, des de la venda de menjar i d'articles de segona mà a la pròpia escola, de butlletes cedides per Viatges Barceló, i fins a la representació de "Ventafocs del 2010" . Així és com durant aquesta setmana i després de mesos de preparatius, els fillets i les filletes són fora de casa gaudint d'unes vacances ben merescudes. "Ventafocs del 2010"
Inspirats en el llibre de Carmina del Río "Fem teatre! La Ventafocs del segle XXI", els alumnes de sisè juntament amb el seu tutor, Josep Llobera, es van embarcar en l'aventura. L'adaptació del guió i el repartiment dels papers va anar a càrrec del mestre, que ha comptat amb la codirecció de Marta Mercadal en els assajos i les tres representacions. Durant mesos, tots els dimecres capvespre i a darrera hora, també els divendres, els alumnes s'han dedicat a perfilar els personatges, a aprendre's el guió, a posar-lo en enscena. Una feina d'equip que els ha fet conscients de la tasca imprescindible de tots i cadascun, i que els ha fet viure, per primera vegada per a la gran majoria, la màgia que es respira damunt i darrere dels escenaris. "Hem tingut molta sort d'en Josep -ens deia una alumna- sense ell no ho hauríem pogut fer i ha estat una manera molt divertida de recaptar fons per as viatge. Ha valgut la pena agafar tantes nerviades".
Conten els fillets i les filletes que el dia de l'estrena tots estaven molt excitats i que van haver de fer front a diferents imprevistos d'última hora, com per exemple, perdre la sabata de na Ventafocs pocs minuts abans de sortir a escena. Tanmateix, comptaven amb el suport de tots els pares i les mares, que reconeixen els alumnes, els van ajudar abans i durant l'obra al camerí i es van implicar molt. Perruqueria, maquillatge, menjar… els adults van ser-hi en tot moment recolzant la iniciativa. A banda de mares i pares, el grup de sisè també va comptar amb dues mestres de l'escola, na Corretja Moll que s'encarregà de la música i de la il·luminació, i n'Eli Pons, que va fer de regidora. Així, entre totes i tots van aconseguir que les tres representacions fossin un vertader èxit. Ompliren el teatre de Sant Miquel de gom a gom.
Durant el descans de l'obra, i amb la intenció de seguir recaptant diners, va tenir lloc un sorteig molt animat entre el públic, que va ser possible gràcies a la col·laboració de diferents persones i empreses. El Paladar va aportar un pernil, Òptica Ciutadella, unes ulleres de sol, la botiga Latintín, un lot de tovalloles i prendes de bany, el lloc Sa Cavalleria Nova, un lot de formatges, el Salón de Belleza Paca, un lot de cremes, el restaurant Sa Caldereta, una selecció de vins, la botiga Salort, diferents articles per a la llar, Prisma, material d'oficina i el restaurant Cas Ferrer, un dinar romàntic per a dues persones.
Una de les particularitats d'aquesta adaptació de Ventafocs és la incorporació d'elements moderns i actuals a la trama. La música rap dels ratolins amics de na Ventafocs, el ball al palau transformat en una nit de discoteca, els vestits de festa convertits en roba moderna… afegiren diversió i originalitat a la trama. Algunes de les protagonistes destacaren la dificultat afegida de caminar amb sabates de taló i la necessitat d'improvisar text en algun moment damunt l'escenari. La sensació general és que la primera representació fou la millor de totes, la tensió va jugar en aquest cas a favor, ja que en les següents representacions la confiança els va relaxar, restant-los una mica de concentració.
No ens va estranyar gens la satisfacció amb la que els alumnes ens relataren la seva experiència. La feina en equip, la responsabilitat d'actuar en públic… tot forma part d'un aprenentatge que va molt més enllà de l'escenari. Iniciatives com aquestes alimenten la maduresa, la sensibilitat, la cooperació i la creativitat dels alumnes.

Repartiment

Na Ventafocs Ariadna Cavaller Casasnovas
La madrastra Maria Marquès Pons
Cornèlia (germanastra) Paula Arguimbau Allès
Ofèlia (germanastra) Laia Marquès Fargas
Príncep Jesús Gaimundi Marquès
Primer ministre Werner Dienefeld Juan
Patge reial Santi Cursach Benejam
Fada madrina Josefina Anahy Riquelme
Tufo (ratolí)i balladora Mar Bagur Marquès
Pastufo (ratolí) Estefania Fuentes Cantillo
Pantufo (ratolí) i balladora Ona Bagur Gomila
Tartufo (ratolí) Marc Llabrés Triay
Ratolí raper 1 i barman Aaron Portella Vaquero
Ratolí raper 2 i ballador Álvaro Iglesias Batalla
Ratolí raper 3 i balladora Gemma Puche Bosch
Ratolí raper 4 i balladora Raquel Casasnovas Agon
Ratolí raper 5 i ballador Ayoub Bouzalmata
Ratolí raper 6 i balladora Breiguina Salek Chej
Presentador 1 Tasio Grijalba Rubio
Presentador 2 Guillem Martín Prieto
Tramoistes Dani Muñoz Triay, Eliot Porté Schmid, Juan A. Rosales Dubra, Guillem Martín Prieto, Tasio Grijalba Rubio, Raúl Serra Guerrero, J. Camilo Jaramillo Valencia