TW
0

Rainbow Warriorvol dir "Guerrer de l'Arc de Sant Martí". Amb aquest nom, amb aquest vaixell, l'any 1978 Greenpeace es va fer a la mar per denunciar les agressions al medi ambient i defensar la pau. Han passat més de trenta anys des de llavors, i al nom deRainbow Warriors'hi lliguen aventures, ideals, llegenda i malauradament, l'atemptat que el 1985 va acabar amb l'enfonsament del vaixell i la mort d'un dels seus tripulants. ElRainbow Warrior I, el primer vaixell insígnia de Greenpeace, havia estat abans un pesquer que el ministeri d'agricultura del govern britànic emprava com a vaixell d'investigació. Darrere d'ell en vindria un altre, el segonRainbow Warrior, un altre antic pesquer que els ecologistes van comprar amb els 8,59 milions de dòlars que França, culpable de l'atemptat, va haver de pagar a Greenpeace. "No es pot enfonsar un arc de Sant Martí", diuen. La història continua, i és que en comptes d'acabar amb el moviment, les dues bombes, l'enfonsament i l'assassinat del fotògraf Fernando Pereira, el que van fer va ser indignar l'opinió pública mundial i fer més fort el moviment ecologista i pacifista de Greenpeace.

Coincidint amb el 25è aniversari de l'atemptat, dia 10 de juliol de l'any 1985, el grup ecologista va anunciar aquest estiu passat la construcció d'un nou vaixell. Serà la tercera generació del "Guerrer de l'Arc de Sant Martí", un veler d'alumini de 58 metres d'eslora, 11'30 de màniga i amb pals de fins a 54 metres d'alçada, que tindrà cabuda per a 32 persones. Serà el primer vaixell construït de bell nou pels ecologistes i estarà enllestit pel 40è aniversari de la fundació de l'entitat.

ElRainbow Warrior III, construït amb l'aportació dels socis, disposarà d'una connexió de banda ampla que permetrà al món tenir accés directe a les imatges de les accions que es duguin a terme, alhora que es podrà mantenir contacte amb la tripulació de manera fluida. A la zona de popa s'hi construirà un heliport i s'instal·laran unes grues que permetran l'ascens i el descens ràpid de les zodiacs. Tindrà cinc veles i motors dièsel de baix consum per navegar en condicions meteorològiques adverses.

"Arribarà un temps en què els ocells cauran del cel, els animals del bosc moriran, la mar es tornarà negra i els rius correran enverinats. En aquest temps, homes de tots els pobles i les races s'uniran com a guerrers de l'arc de Sant Martí per lluitar contra la destrucció de la Terra". Aquesta és la llegenda dels nadius americans Cree, que va inspirar el nom delRainbow Warrior. Estem assistint al naixement de la tercera generació.