TW
0

1El Govern espanyol ha recolzat a la Cimera del Clima de Cancun una reducció de les emissions europees del CO2 del 30 per cent. I les energies renovables han suposat el passat any el 36 per cent de la generació elèctrica, arribant en alguns moments al 65 per cent.

2Final dels abocaments de Fertiberia als aiguamolls del Tinto de Huelva, després de 40 anys d'activitat contaminant.

3Dia 1 d'agost va entrar en vigor en Tractat contra les bombes de dispersió.

4El Govern de les Balears va fer públic el seu recolzament a la creació d'un Santuari Balear per a la tonyina vermella, una espècies pròxima al col·lapse degut a la sobrepesca. També s'ha reconegut la importància de la pesca tradicional en la reforma de la Política Pesquera Comuna.

5La superfície cultivada amb transgènics s'ha recollit un 11 per cent respecte l'any 2009 i un 14,6 per cent en relació al 2008, a la vegada, la majoria dels ciutadans europeus s'oposen als aliments transgènics, segons l'Eurobaròmetre.

6S'ha produït una disminució sense precedents en les emissions emeses pels cotxes adquirits aquest any en el mercat europeu; un 5 per cent menys que l'any anterior.

7El projecte per ubicar el cementeri nuclear ha conreat un ampli rebuig social i institucional.

8La justícia ha seguit avalant les tesis ecologistes en el cas de l'hotel il·legal de El Algarrobico.

9Grans empreses multinacionals com Nestlé han cancel·lat les seves compres d'oli de palma i paper procedent de la destrucció de les selves d'Indonèsia. A Espanya, els incendis forestals han obtingut les millors dades des que se'n fan registres.

10El març de 2011, els biberons a Europea deixaran de contenir Bisfenol A, una substància que té greus riscos per a la salut.