TW
0

El benestar del docent. Viure bé educant: estratègies per aconseguir satisfacció professional i personal

El llibre que teniu a les mans vol ser una font de reflexions i orientacions per a l'elaboració de recursos que ens permetin de viure de manera positiva la nostra professió. Aquestes pàgines defensen i animen a posar en pràctica la idea segons la qual actuant per estar bé millorem el benestar professional. La intel·ligència emocional necessària per aconseguir-ho no és màgia... és gimnàstica!

Els autors, persones relacionades amb el món de l'educació i membres de l'equip Cuidem-nos, volen compartir amb tots nosaltres els recursos per «entrenar» les possibilitats i les maneres d'aprendre i millorar la salut laboral de cadascú. Es tracta de ser més competents per viure i per conviure en el si de la nostra professió.
Aprendre a millorar la percepció, tenir més coneixement i consciència de les nostres capacitats, millorar la confiança i l'autoestima, la nostra part emocional, aprendre a veure els conflictes com a font de gestió de la millora de la comunicació i la convivència, aturar-nos a pensar com les habilitats socials poden servir, són camins de creixement que podem potenciar per generar benestar en nosaltres mateixos a través de la integració de tothom.

Si compartiu l'expectativa que la manera de veure, entendre i interpretar els altres pot ser un recurs estratègic de benestar... aleshores aquest és el vostre llibre i podem caminar plegats, intel·ligentment, cap al benestar.

AUTORS/ES: Equip Cuidem-nos
SÈRIE: Desenvolupament personal del professorat
COL·LECCIÓ: Desenvolupament personal del professorat, 18
ANY D'EDICIÓ: 2011
PÀGINES: 159
PREU: 14,70 € (IVA inclòs);
ISBN: 978-84-9980-012-7

El tractament integrat de les llengües

La consecució d'una formació lingüística bàsica per a tots els escolars, independentment de la seva llengua familiar i de l'àmbit cultural de què provinguin, constitueix un dels reptes principals a què s'enfronta l'educació obligatòria. El context de contacte de llengües i la demanda social respecte del coneixement de l'anglès són la causa de la presència d'un mínim de tres llengües als currículums de les administracions educatives dels territoris de parla catalana de l'Estat espanyol. El tractament d'aquestes llengües en aules amb una gran diversitat lingüística i en contextos sociolingüístics molt diferents planteja problemes importants a la institució escolar.

La constatació que és difícil de gestionar d'una manera eficient aquesta realitat ha fet que anés creixent, entre el professorat, la creença que si les accions individuals de cada mestre no es duen a terme en el marc d'una planificació global de la formació lingüística i no es plantegen des d'una perspectiva de col·laboració entre tots els membres del claustre, difícilment s'aconseguiran els resultats desitjats. Així, tant la planificació coordinada de l'ensenyament de les llengües i de les altres àrees curriculars, com de les àrees lingüístiques entre elles (llengües primeres, llengües segones i llengües estrangeres) s'han convertit en objecte de debat i d'estudi.

Aquest volum recull articles centrats en aquest segon àmbit, que tracten des de diferents punts de vista: el processament de l'ús de la llengua; el coneixement de les situacions discursives i dels gèneres de text; la continuïtat entre ús lingüístic i reflexió metalingüística; el coneixement de la diversitat lingüística, i les actituds lingüístiques.

AUTORS/RES: Oriol Guasch Boyé (coord.), Olga Esteve, Montserrat Ferrer, Michael James Grenfell, Vee Harris, Rafael Lemus, Carmen Rodríguez Gonzalo, Teresa Ruiz Pérez, Anne Trévise.
SÈRIE: Didàctica de la llengua i de la literatura
COL·LECCIÓ: Biblioteca d'Articles, 176
ANY D'EDICIÓ: 2010
PÀGINES: 178
PREU: 16,90 € (IVA inclòs); 16,25
ISBN: 978-84-7827-991-3

Teatro 3-6 Guía práctica para enseñar teatro a niños y niñas de infantil

Com s'estimula l'aprenentatge actiu i creatiu durant l'etapa infantil perquè nens i nenes adquireixin seguretat i entusiasme? Cada vegada es reconeix més la importància del teatre com a suport de l'aprenentatge durant la primera etapa escolar a diferents àmbits educatius. Els infants que participen en activitats de teatre ben preparades i planificades desenvoluparan habilitats socials, més seguretat personal i la noció de cooperació i treball en equip.

Aquest llibre ofereix als professionals de l'etapa infantil les eines per crear oportunitats d'expressió i desenvolupament d'aquestes valuoses habilitats.
Basat en l'experiència àmplia i contrastada de l'autora, aquest manual pràctic mostra als professionals de l'etapa infantil les tècniques per a l'ensenyament de teatre i treball escènic a grups de 3-6 anys d'edat. La varietat de les activitats i els exemples de les sessions es descriuen juntament amb els objectius educatius del cicle infantil al llarg de capítols dedicats a treballar:

La seguretat i les habilitats socials / El moviment i el ball / La vocalització i el llenguatge / El ritme i el cant / La seguretat i el treball en equip.

Aquest llibre prepara els professionals a dirigir i planificar sessions teatrals amb confiança i seguretat, i exposa la teoria que fonamenta cada activitat. Els professionals que desitgin fer del teatre una activitat divertida per als seus alumnes trobaran en aquest llibre una guia imprescindible.

AUTORA: Debbie Chalmers
SÈRIE: Didàctica / Disseny i desenvolupament curricular
COL·LECCIÓ: Biblioteca de Infantil
ANY D'EDICIÓ: 2010
PÀGINES: 113
PREU: 12,98 € (IVA inclòs);
ISBN: 978-84-7827-974-6
Edició en castellà

Alumnado con trastorno del espectro autista

Aquest llibre pretén ajudar els docents a saber quines són les potencialitats i necessitats d'aquests alumnes, tenint en compte les dificultats que el trastorn els genera en la seva manera d'aprendre i relacionar-se.

S'hi aporten recomanacions, suggeriments i estratègies per dur a terme una intervenció que faciliti les condicions adequades per aconseguir la seva màxima integració personal i social possible.

Així mateix planteja també una intervenció global en col·laboració amb la família i altres professionals que atenen aquests alumnes fora del context escolar.

AUTORS/ES: Carme Hortal (coord.), Alicia Bravo, Sara Mitjà, Josep M. Soler
SÈRIE: Atenció a la diversitat / Educació Especial
COL·LECCIÓ: Escuela Inclusiva, 13
ANY D'EDICIÓ: 2011
PÀGINES: 178
PREU: 15,40 € (IVA inclòs);
ISBN: 978-84-7827-992-0
Edició en castellà