TW
0

Els escriptors Juan José Millás i Eduardo Mendoza o el director de teatre català Albert Boadella són els plats forts per a la reobertura de les estades culturals. El calendari de 2012 de Talleres Islados ofereix una programació de luxe que inclou veus literàries tan autoritzades com la de Julio Llamazares.

Rere la primera trobada amb Bernardo Souvirón i la seva exposició clàssica sobre "L'antiga Grècia i el futur", prevista entre els propers dies 6 i 9 d'abril, l'activitat que impulsa Mariona Fernández li donarà protagonisme a la imatge de la mà de Vari Caramés. El fotògraf de Ferrol serà a l'Illa entre els dies 28 d'abril i l'1 de maig sota l'objectiu de "sensibilitzar la mirada davant d'allò silenciós, petit, del que passa aquí i ara, allò que és capaç de generar la narració misteriosa i subjectiva i convertir-nos en un mirall particular del món que ens envolta". Un taller dirigit a fotògrafs i a amants de la fotografia per a compartir punts de vista i sortir a descobrir l'entorn de Binissaida.

A Caramés li interessa aconseguir que quelcom quotidià resulti extraordinari. Amb els seus treballs cerca evocar i fer somiar en tot moment a l'espectador. Opina que a la societat actual hi falta poesia i creu que l'atzar és més emocionant que la certesa.

Del 17 al 20 de maig, Talleres Islados proposa "alliberar llenguatges propis, recuperar la sorpresa i propiciar la lentitud, la reinvenció, l'espontaneïtat, la ingenuïtat i abolir definitivament el restrenyiment visual" a través del dibuix d'América Sánchez. Es tracta d'un gran mestre de la comunicació gràfica expert en esborrar la línia que va del mental a l'orgànic, del pensament al traç. Premi Nacional de Disseny l'any 1992, Sánchez oferirà un taller dirigit als que creuen que saben dibuixar, als que creuen que no en saben i als que desitgen purgar hàbits i rutines.

A mitjan d'any arribaran a l'Illa figures de primer nivell com Albert Boadella, el juny, per al que resten les últimes places. Mes en el que també visitarà Menorca Julio Llamazares i el novel·lista, guionista de còmic i de cinema espanyol Andreu Martín. A partir del juliol es convocarà un taller amb Juan José Millás per al que també queden les últimes places. I al setembre, l'escriptor Eduardo Mendoza i el filòsof, poeta i blocaire Rafael Argullol. Tots els interessats es poden dirigir al portal web www.talleresislados.com i a http://talleresislados.blogspot.com.


CALENDARI 2012

- Del 6 al 9 d'abril B. Souvirón.
- Del 28 d'abril a l'1 de maig Vari Caramés, fotografia.
- Del 17 al 20 de maig América Sánchez, dibuix.
- Del 7 al 10 de juny Albert
Boadella, teatre.
- Del 14 al 17 de juny Julio
Llamazares, literatura.
- Del 21 al 24 de juny Andreu Martín, literatura.
- Del 5 al 8 de juliol Juan José Millás, literatura.
- Del 8 a l'11 de setembre
Eduardo Mendoza, literatura
- Del 14 al 17 de setembre
Rafael Argullol, literatura.