TW
0

L'Escola de Música des Mercadal torna a oferir aquest estiu la possibilitat de participar en un curs de música moderna. La quarta edició de la formació consisteix en classes individuals d'instrument, més el treball en grup que es durà a terme a l'assignatura de combos, on s'estudiarà i es posarà en pràctica un repertori ben variat, donant cabuda a estils diversos com rock, funk, blues, pop o "latin", entre d'altres.

Guiem Soldevila (guitarra i piano), Moisès Pelegrí Pons (percussió), José Luis Pons (trompeta i vents), Joe Mina (harmònica), Xavier Martí (baix elèctric) i Sandra Sánchez (cant) conformen l'equip de professors de reconeguda experiència. El curs, que abarca tot el mes de juliol, consta de 4 classes individuals més 4 sessions de combo, un assaig general (dia 27) i un concert final programat per a dia 29.

Equip acadèmic
Moisès Pelegrí ha estudiat bateria amb Quim Solé, percussió afro-cubana amb Enildo Rasúa, jazz amb Quim Solé i Horacio Fumero, percussió oriental amb Chandra, tables índies amb Jordi Rayo, percussió clàssica amb Paco Vicedo i ha assistit a diferents màster-class amb músics de renom. És membre del grup S'Albaida, Sonadors de Son Camaró, Glacé, De cop a cop, Marta Elka a més de col·laborar amb altres grups i solistes en concerts i gravacions discogràfiques, bandes de música, companyies de dansa o realitzant tallers de percussió. Actualment és professor de bateria i percussió a les escoles de música de Sant Lluís, Es Mercadal i Ferreries.

Per la seva banda, Xavier Martí ha estudiat baix elèctric amb Jordi Ruiz, Toni Cuenca i Clodulfo Núñez, ha realitzat estudis de jazz i música moderna a l'Aula de Música del Liceu de Barcelona. Actualment treballa amb l'Orquestra Sarau, Sonadors de Son Camaró, l'Infant Terrible, Moments a Cor (Gospel), Tres Nits Trio, The Sailors i Moby Dick. També fa feina com a músic col·laborador del solista Bep Camps i està dirigint la batucada de l'associació Miotragus Dimonis de Ferreries. És professor de baix elèctric, conjunt instrumental, llenguatge i harmonia moderna a l'escola de música de Ferreries.

José Luis Pons disposa d'estudis musicals de graus elemental i mitjà al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Balears i grau superior al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona especialitzant-se en trompeta. Ha fet classes amb Benet Casablanca, Jonathan Impett, Jean Pierre Mathieu, Douglas Prosser o David Staff.

Sandra Sánchez ha estudiat cant modern amb Núria Cols (Esclat, Escola de Jazz de Manresa), Errol Woisky (Aula de Jazz i Música Moderna de Cerdanyola) i Kena Toledo (Aula de Jazz i Música Moderna del Liceu). Com a intèrpret solista ha estat amb Gospel Five, Barcelona Gospel Messengers o Duo Lua. I com a corista a Soul de Lunares i Sam Lardner and Barcelona.

El professor d'harmònica Joe Mina ha estat implicat a nombrosos grups de Menorca o Barcelona com Jackpot, Darkness, Agrofunk, Sarau, The Ramones, The Travellers, Dalt s'Era o la Hoochie Coochie Band, entre molts d'altres. Acadèmicament, ha passat pel prestigiós Taller de Músics de Barcelona.

El ciutadellenc Guiem Soldevila és una de les cares més conegudes de l'equip. Cantautor i compositor es va formar a l'Aula de Música Moderna de Barcelona (2000-2004). Fou membre dels grups "Manners", "Six fussion", "Lapsus" o "Songrey", i ha col·laborat amb nombrosos músics.

Soldevila és professor de guitarra, piano modern i combos a l'Escola de Música de Es Mercadal des de l'any 2006. Ha produït diversos discs per a cantautors i grups menorquins com Maria Àngels Gornés, Leonmanso, Sinevara o Arena, entre d'altres.

És el músic oficial de la convocatòria "Illanvers", una mostra de poesia, música i pintura a Menorca. Ha composat l'obra "Elements" en essència per a dansa a càrrec de la ballarina Geliah o la banda sonora de l'espectacle "Darwin i la Dansa de la Vida". Té dos àlbums publicats: "Orígens" (2008) i "Nura" (2011), la musicació del poemari de Ponç Pons.

El termini per a les inscripcions és fins al proper dia 29.