Joan i Josep Mercadal, divendres, després que l’assemblea acceptés el nou president | Gemma Andreu

TW
4

Joan Mercadal ha estat escollit com a nou president de l'Orfeó Maonès. El nomenament va tenir lloc a l'assemblea anual celebrada divendres vespre, on Mercadal arribava com a únic candidat. Així, els socis l'escolliren per liderar la nova directiva.

Joan Mercadal, o Nito Xuquí com se'l coneix, agafa el relleu al fins ara president Josep Mercadal, qui feia vuit anys que presidia l'Orfeó. Una etapa que es complementa amb catorze anys més en què va formar part de diferents juntes directives, des de 1986, quan hi entrà a formar part per primera vegada.


Lira d'Or

Precisament, aquesta llarga trajectòria dins de l'entitat, i la gran tasca realitzada durant tants anys, ha estat reconeguda per l'assemblea. Per això, els propis companys de junta de Josep Mercadal van proposar concedir-li la Lira d'Or, la màxima distinció de l'entitat. Un suggeriment que va ser estalonada pels socis.

El ja expresident de l'Orfeó Maonès explicava ahir que per a ell «ha estat una gran alegria». De fet, admetia que «estic una mica copsat i sorprès, no estic segur de merèixer aquesta distinció».

I és que Mercadal és conscient que «només hi ha deu o dotze persones que han rebut la Lira d'Or, i l'entitat complirà ja 125 anys d'història».

Durant els 28 anys que Josep Mercadal ha format part de les successives directives, «he fet feina perquè creia que ho havia de fer, però mai ho vaig fer perquè se m'hagués de fer cap reconeixement», expressà, tot reiterant que «ho he rebut amb molta sorpresa i encara estic una mica estorat, no acabo de fer-me'n una idea».

Quant a la feina feta, Mercadal valora especialment que baix la seva presidència «es poguessin acabar les obres del teatre, i que l'entitat pugui tenir un espai ben enllestit, amb bones condicions acústiques i escèniques», un projecte que havia iniciat la directiva anterior, i que completà la seva.


Relleu

El relleu en la presidència de l'associació es produirà els propers dies, si no es presenten al·legacions.

Quant a l'entrada de Joan Mercadal com a president, Josep Mercadal creu que «sempre és bo que hi hagi una renovació, amb idees noves i gent nova».