Aina Tur. L'escriptora, directora teatral i pedagoga impartirà les XI Jornades de Narració Curta baix el títol «Entre la realitat i la ficció», els dies 15 i 29 de març. | Gemma Andreu

TW
0

El Centre Social Sa Nostra des Mercadal acollirà les jornades de creació literària que organitza la Conselleria insular de Cultura en col·laboració amb el diari «Menorca», Endesa, La Caixa i Sa Nostra. D'una banda es recuperen les Jornades de Narració Curta, que enguany arribaran a l'onzena edició i que es celebraran els dissabtes dia 15 i 29 de març, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Aina Tur (Menorca, 1976) impartirà el curs baix el títol «Entre la realitat i la ficció», un seminari que té com a objectiu la creació d'una narració a partir d'una notícia d'actualitat.

Tur és escriptora, directora teatral i pedagoga, i actualment és professora de teatre i escriptura creativa al Cercle Artístic de Ciutadella. A través del seminari aportarà exercicis i tècniques amb l'objectiu de que els alumnes aprenguin a desenvolupar la seva creativitat a través de l'escriptura, així com aspectes teòrics que els serveixin de brúixola durant el procés creatiu.

Novetat: àmbit poètic
La novetat enguany serà l'organització de les primeres Jornades de Creació Poètica, que es desenvoluparan els dissabtes 22 de març i 5 d'abril, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Baix el títol «Introducció a la lectura i escriptura poètica», el seminari serà impartir per Sílvia Pons (Menorca, 1978), llicenciada en Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual, professora de Comunicació i Periodisme Audiovisual a la Universitat de Lleida, escriptora i autora de la productora Antàrtida.

Aquest curs s'adreça a totes aquelles persones interessades en entrar en el món de la poesia, tant a través de l'escriptura com de la lectura. L'objectiu del curs és apropar els alumnes al llenguatge poètic i trencar amb la idea que la poesia és un gènere hermètic i inaccessible.

El Departament insular de Cultura ha obert la matrícula per ambdós cursos. El preu d'inscripció és de 20 euros per persona i curs, i es pot formalitzar a través de la web del Consell (www.cime.es) o presencialment a les seus de Maó i Ciutadella.

Així les jornades literàries tornen en el marc d'una nova convocatòria del Premi «Illa de Menorca» de Narració Curta, que enguany creix amb el Premi «Illa de Menorca» de Poesia, organitzats per la Conselleria insular de Cultura amb la col·laboració del diari «Menorca», Endesa i La Caixa.