Enric Castán, Alba Sintes, Diego Dubón i Antoni Pons, ahir sobre l’escenari del Teatre Principal | Javier Coll

TW
0

El Cor Illa de Menorca i Alba Estudi de Dansa presenten, diumenge a les 20 hores, «Carmina Burana», un espectacle que conjuga música, cant i ballet per tal de donar la màxima esplendor a aquesta obra magna de Carl Orff. Serà, de la mà de més de cent artistes, que contribuiran per donar la majestuositat que té aquesta composició.

Els organitzadors prometen una gran espectacularitat amb el muntatge que aquests dies s'està acabant d'enllestir sobre l'escenari del Teatre Principal. Un projecte que qualifiquen com de gran envergadura, i que es recupera deu anys després d'haver-lo duit a escena, a la mateixa sala maonesa.

El president del Cor Illa de Menorca, Diego Dubón, el director musical, Antoni Pons, i la ballarina i coreògrafa, Alba Sintes, van presentar ahir aquest espectacle en el que treballen des de fa prop d'un any.


Muntatge important

Diego Dubón va definir «Carmina Burana» com una «obra potent i espectacular, que el seu compositor va concebre vinculant música, cant i moviment». És per això, que l'espectacle mira de satisfer aquesta premissa, i incorpora el ballet.

Aquesta proposta escènica compta amb la participació de més d'un centenar de músics, cantants i ballarines. Així, hi participaran una cinquantena de cantaires, a més de tres cantants solistes. Són la soprano Maria Camps i els barítons Paulino Maria i Jaume Gelabert. A més, hi haurà una orquestra simfònica amb trenta-dos músics, una base important de la qual seran professors del Conservatori de Música de Menorca, i una selecció d'alumnes avantatjats. Tots, dirigits per Martina Garriga.

Quant a la dansa, es compta amb la important col·laboració del prestigiós exballarí i ara mestre de dansa, Enric Castán, que s'encarregarà de la direcció escènica, junt amb Alba Sintes, que formarà part del grup de deu ballarines sobre l'escenari. A més, per a l'espectacle es compta amb una vintena de joves ballarines, d'entre 8 i 14 anys, que sumaran també les seves veus durant l'espectacle.

L'equip artístic es completa amb els vuit actors que donen vida als frares, encapçalats per Jordi Odrí com a prior. Ell serà qui explicarà el sentit de «Carmina Burana», que fa una crítica a la bona vida que predominava als convents i als monestirs del segle XII, tot fent un cant a l'amor, a la primavera i als plaers de la vida.

El muntatge es completa amb interessants efectes de llum, i amb projeccions visuals sobre el ciclorama, del que en són responsables Pere Fiol i Frans Mercadal.

Encara hi ha entrades a la venda.