La Capella Davídica actuà el febrer de l’any passat al Palau de la Música amb «The Armed Man», també de Jenkins

TW
2

Després de l'èxit conreat el febrer de l'any passat al Palau de la Música Catalana, la Capella Davídica de la Catedral de Menorca, acompanyada per més de vint músics i amb un total d'uns setanta-cinc membres, tornarà a desplaçar-se a Barcelona aquest dijous (dia 29) fins el diumenge (dia 1).

El motiu del viatge és l'assistència a l'homenatge que el Gran Teatre del Liceu oferirà el mateix dijous a la nit al baríton Joan Pons, en reconeixement a tota una vida dedicada a la música. Segons informa Antoni Salvador, president de la Capella Davídica, «tindrem l'honor d'acompanyar al nostre baríton en l'homenatge».

A aquest acte, ple de significat per Joan Pons, s'ha sumat un important nombre de cantants nacionals i internacionals que li donaran suport, amb la seva presència o actuació a l'escenari.

«Per part nostra i atès que Joan Pons va començar a la nostra coral ha volgut que hi fóssim presents i interpretéssim varies peces de Dubois, dues de 'Les set paraules', i a la vegada cantarem el 'Va Pensiero' de 'Nabucco' amb els integrants del Cor del Teatre del Liceu com a cloenda de l'acte», anuncia Antoni Salvador.


De nou, Jenkins

Així mateix, i per aprofitar el viatge, s'ha programat per aquest dissabte, dia 31, un concert a l'Església de la Bonanova de la Ciutat Comtal, que tindrà lloc a les 21 hores, amb l'acompanyament d'orquestra. Per a l'ocasió, Antoni Salvador informa que la Capella Davídica interpretarà el «Requiem» de Karl Jenkins, «obra molt interessant, del mateix autor que l'any passat vam interpretar al Palau de la Música Catalana, 'The Armed Man', i que tant d'èxit va tenir. Aquest 'requiem' s'interpreta molt poc en els repertòris habituals i per tant és molt interessant poder-lo interpretar a Barcelona tal com ho varem fer a Menorca».

La Capella Davídica compta a Barcelona amb un públic fidel, de persones vinculades amb l'Illa, entre les quals es troba el bisbe auxiliar, Sebastià Taltavull. L'èxit conreat al Palau de la Música referma l'atracció que desperta la coral.

Per la seva banda, Joan Pons continua rebent homentages després del seu comiat dels escenaris. L'últim va tenir lloc al Teatre Principal de Palma, el passat 30 de març, on actuà en la primera funció de «Tosca», amb ple de públic.