Inauguració. Va ser anit, en presència dels fotògrafs, els protagonistes de la mostra, veïns i membres de la Corporació | Gemma Andreu

TW
1

Per cinquè any consecutiu s'organitza a Alaior una exposició fotogràfica amb retrats de personatges emblemàtics i entranyables del municipi, en el que una vintena de fotògrafs ofereixen la seva particular visió sobre qualque veí, esdevenint així en un homenatge a aquestes persones i, en definitiva, a tot el poble d'Alaior.

Des d'ahir, la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament acull una exposició col·lectiva que com explica el comissari de la mostra i també fotògraf, Ignasi Pons, «està pensada per fer poble, perquè la gent vengui i vegi les imatges en aquest ambient, per Sant Llorenç». Unes instantànies captades per la vintena de fotògrafs, professionals i amateurs, que han captat cada personatge des de la seva particular òptica, per destacar «la personalitat, una visió única» de cada protagonista retratat.

Retratats i retratadors

En aquesta exposició que es podrà veure fins el 6 d'agost hi apareixen, entre d'altres, figures com Nicolàs Cardona, Santiago Pons Quintana, Florencio Perea, Luciana Pons o Miquel Àngel Limón, que han estat fotografiats per Carles Mascaró, Tiago Reurer, Dolfo Nuevo, Julia Pons i Joan Florit, respectivament.

L'Ajuntament col·labora amb la iniciativa cedint l'espai expositiu i fent-se càrrec de les impressions de les imatges, a canvi de què aquest fons documental, passi a formar part de l'arxiu artístic i històric del Consistori. Així, els vint personatges que protagonitzen «Retrats de Lô» d'enguany passen a engrandir una galeria que passa a tenir ja cent fotografies sobre la gent que fa possible el dia a dia i que ajuda a conformar la personalitat del poble.