Música, dansa i teatre interaccionen magistralment en aquesta proposta de Joventuts Musicals | Gemma Andreu

TW
0

L'adaptació de l'obra «La història d'un Soldat» d'Igor Stravinsky, produïda per Joventuts Musicals de Maó en el marc del XLI Festival de Música de Maó ens va demostrar ahir que l'argument que es planteja és molt més que una història corrent, que no és un conte qualsevol. És una història que ens mostra a cada escena el sentit determinista de la vida, com molt bé ha aconseguit el director escènic Pitus Fernández que, com un xamà, va recrear l'espectacle de les nostres pors exactament davant nosaltres mateixos.

Joventuts Musicals de Maó ha fet una aposta ferma, arriscada i oportuna per la menorquinitat d'aquesta gran producció, fusionant les arts escèniques, de la mà de la companyia La Clota i la perícia interpretativa de Josep Mercadal; l'encertadíssima coreografia dels germans Joan i Carme Taltavull, i la consistent direcció musical de l'octet de músics de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, a càrrec del mestre Joan Mesquida.

«La història d'un Soldat» és una obra que va aconseguir ahir ser lloc de diàleg per a les diverses expressions artístiques amb l'objectiu d'una trobada creativa i fecundant, generadora d'idees i de propostes. Obra que va fer palès el propòsit de Joventuts Musicals de Maó d'intentar confluir diferents vessants artístiques, ara, la dansa, la música i la interpretació.

Avui, a les 21 hores al Teatre Principal de Maó, podrem tornar a gaudir d'una segona funció de «La història d'un Soldat», d'Igor Stravinsky. Deixin-se endur per la màgia electritzant d'aquest excepcional espectacle escènic.