Explicacions. Els arquitectes Domingo Enrich i Joan Josep Gomila van explicar les particularitats del projecte. | Gemma Andreu

TW
4

El poble de Sant Lluís compta ja, ara sí, amb la nova Sala Polivalent Albert Camus, un teatre petitó però molt ben equipat que permetrà desenvolupar no només l'activitat cultural del municipi i de Menorca, sinó també una gran multitud d'actes de tot tipus, gràcies a la gran versatilitat de les instal·lacions.

Els que assistiren a l'acte d'inauguració d'anit van poder comprovar com, en el carrer principal de Sant Lluís, s'hia aixecat un espai que fa les funcions, amb escreix, de teatre (amb l'equipament just i necessari per a realitzar-hi una gran diversitat de muntatges escènics), i també de sala multiusos, gràcies al sistema retràctil que permet enfonyar la graderia al fossar, deixant lliure tot l'espai des del mateix carrer.

L'actriu Adriana Aguilar va ser l'encarregada de conduir un acte d'inauguració entretingut amb certs tocs d'humor. Els primers minuts van ser per a l'actuació al piano de la cantant i professora del Conservatori de Música, Mercedes Sayas, que oferí dos temes de Nora Jones i Alicia Keys.

El batle de Sant Lluís, Cristóbal Coll, va obrir el torn d'intervencions amb un discurs sincer i agraït, en què no oblidà ni als iniciadors del projecte, els equips de govern anteriors, ni a «moltes persones que hi han participat», ni als veïns que han patit les molèsties de les obres. Coll afirmà que el dia d'ahir «marcarà un abans i un després», gràcies a «una instal·lació rentable socialment» que esdevé «un fet històric i una reivindicació que ha durat molts anys».

Continuà els parlaments el representat de Govern central, Javier López Cerón, que ha aportat el finançament, donant pas als arquitectes del projecte, Joan Josep Gomila i Domingo Enrich, que explicaren el projecte.
En darrer lloc, la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, va afirmar que es tracte d'un «magnífic edifici» que suposa un «doble motiu de felicitat». Per una banda, perquè resol una necessitat al municipi, i per l'altra, perquè serà una eina per «al desenvolupament turístic i comunitari».